Ernesaks kui muinsuskaitseobjekt

Madis Kolk
, Teater. Muusika. Kino peatoimetaja, teatrikriitik
Copy
Gert Raudsep kehastab lavastuses «Hakkame, mehed, minema» Gustav Ernesaksa, kuid ta teeb seda estraadlikus võtmes, psühholoogilise läbielamiseta. 
Gert Raudsep kehastab lavastuses «Hakkame, mehed, minema» Gustav Ernesaksa, kuid ta teeb seda estraadlikus võtmes, psühholoogilise läbielamiseta. Foto: Ilmar Saabas / Ekspress Media

Ruth Alaküla tõdeb Eesti Päevalehes ilmud arvustuses: «Küllap oleks Ernesaksa lugu väärinud uut lähenemisnurka ja värskemat teemakäsitlust». Kui Owe Petersell palus Hirvo Surval Terevisioonis seda hinnangut kommenteerida, vastas Surva: «On traditsioone, mida peaks säilitama ja hoidma, mitte kogu aeg värskendama ja uuendama. Ja arvan, et ka Ernesaks on see, kellest võib-olla pigem peakski rääkima, et ta oleks meil meeles.»

Lavastuse idee pärineb Eesti Päevalehe peatoimetajalt Urmo Soonvaldilt ja ettevalmistusperiood on olnud nii dramaturg Andra Teedel kui ka Veiko Tubina ohjatud trupil lühike. Neist eeldustest lähtudes polegi põhjust kriitiline olla, tulemus vastab eesmärgile: produtsendil tuli viimasel hetkel enne juubelilaulupidu idee laulutaati väärikalt mälestada.

«Hakkame, mehed, minema» lavastuses on laval Gert Raudsep, Kait Kall ja Hirvo Surva ning Rahvusooper Estonia poistekoor.
«Hakkame, mehed, minema» lavastuses on laval Gert Raudsep, Kait Kall ja Hirvo Surva ning Rahvusooper Estonia poistekoor. Foto: Ilmar Saabas/Eesti Päevaleht
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles