Pärnu Filmifestivali rahva auhinnale kandideerivad filmid tänasest ETV ekraanil

Kultuuritoimetus
Copy
Dokumentaalfilm "Arktika kaamelid"
Dokumentaalfilm "Arktika kaamelid" Foto: Kaader filmist

ETV toob viiel järjestikusel õhtul kell 21.35 vaatajate ette XXXIII Pärnu Filmifestivali dokumentaalfilmid, mis kandideerivad Eesti Rahva Auhinnale. Oma lemmiku poolt saab hääletada ERR-i kultuuriportaalis, filmifestivali lõpetamine ja publikulemmiku välja kuulutamine on ETV ekraanil laupäeval. 

Tänavuse Pärnu Filmifestivali läbivaks teemaks on inimene ja tema sõbrad. Festivali raames linastub 60 eripalgelist dokumentaali, neist viis on vaatajate ees ka ETV ja ERR-i kultuuriportaali vahendusel. Teleekraanil võistlevad dokumentaalid inimeste kooselust neljajalgsete sõpradega - koerte, lammaste, elevantide, kaamelite ning lehmadega. 

Filmikava avab ETV-s täna Hollandi režissööri Heddy Honigmanni südamlik dokumentaalfilm «Sõbrake», mis portreteerib kuut juht- ja abikoera ning nende peremehi. Lisaks kandideerivad Eesti Rahva Auhinnale rändkarjust Stijni ja tema hiiglaslikku lambakarja vaatlev dokk «Lambakangelane», film «Kus magab elevant» elevantide kasutamisest India turisminduses, põhjapoolaarjoone taga elavatest kaamelitest rääkiv «Arktika kaamelid» ja dokumentaal «Armastatu» eakast iraani naisest ja tema lehmadest.

ETV ekraanile jõuavad rahva auhinnale kandideerivad filmid tänasest laupäevani kell 21.35, filmidele eelneb sissejuhatav kommentaar. Kõik Eesti Rahva Auhinnale kandideerivad filmid on vaatamiseks juba praegu üleval kultuuriportaalis aadressil kultuur.err.ee. Samas kohas saab oma lemmiku poolt laupäevani hääletada. 

33. korda toimuva Pärnu Filmifestivali lõpetamist vahendab ETV laupäeval kell 22.50, piduliku tseremoonia käigus selgub ka Eesti Rahva Auhinna võitnud film. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles