Kadri Voorand allkirjastas Berliinis tulevikulepingu

Kultuuritoimetus
Copy
Fotol Kadri Voorand ja Siegfried Loch lepingut allkirjastamas.
Fotol Kadri Voorand ja Siegfried Loch lepingut allkirjastamas. Foto: Kadri Voorand

Voorandi värske albumi «In Duo With Mihkel Mälgand» annab rahvusvaheliselt välja ACT, üks Euroopa üks olulisimatest alternatiivse muusika plaadifirmadest. Paar päeva tagasi Voorandi poolt Berliinis allkirjastatud leping teeb Voorandist esimese eestlase, kes on sõlminud lepingu label’ga, mille all on tegutsenud sellised staarid nagu Nils Landgren, Viktoria Tolstoy, Marius Neset, Youn Sun Nah ning ka kultusbänd E.S.T. ehk Esbjörn Svensson Trio.

ACT'i mastaap ja tuntus oma eristuva niši, helide ja hoiaku poolest on märkimisväärne: ta ei identifitseeri end kui jazzmuusika-label, vaid nimetab end jazzist inspireeritud muusika edasikandjaks. Voorandi muusika, mis sisaldab lisaks jazzilikele elementidele ka tugevalt popmuusikat ja improvisatoorset vabadust, on just ACT’le omane kontseptsioon.

«See oli meile Mihkliga suureks üllatuseks, et Siegfried Loch, kes on Saksamaa ja ühtlasi ka Euroopa üks tuntumaid produtsente ja plaadifirma rajajaid, otsustas kevadel Berliinist Münchenisse lennata ainult ühe eesmärgiga - kuulata meie duot. Juba järgmisel päeval potsatas postkasti kiri ettepanekutega edasiseks. Vanahärra sõitis Eestisse paariks päevaks, et teada saada, mis imelik tegelane ma olen ja vastupidi. Võtsime ta koos Mihkli ja mänedžer Marili Jõgiga vastu ning viisime ta minu esivanemate maale, kus sündisid ideed tulevikuks, nii nagu sündis seal ka meie viimane album,» kirjeldab Voorand.

Voorand andis nädalavahetusel Saksamaal ka paar kontserti. «Uudisest kuulnud kohalikud soovisid palju õnne ja lisasid, et ACT on minu muusikale parim võimalik label Euroopas. Loodan, et neil on õigus ja et meie roosa album jõuab tänu sellele suurema publikuni kui see oleks muidu jõudnud. Samuti usun, et ehk annab see väikest mõõdet juurde ka Eesti muusika levikule maailmas, sest mul on võimalus otse soovitada ka teisi Eesti muusikuid,» lisab Voorand.

«Esimese asjana peale lepingu allkirjastamist võeti mind vastu kallistustega peaprodutsendi kodus ja seda lausega: «Tere tulemast meie perekonda». Oli äärmiselt soe tunne, samal ajal sees värelus. ACT on ju seesama label, kellest ma juba kümmekond aastat tagasi veel täiesti rohelisena unistasin. Ja kujutage ette, nüüd see lihtsalt juhtubki. Äge!» sõnab muusik.

Eestis hiljuti välja antud album «In Duo with Mihkel Mälgand» ilmub rahvusvaheliselt 2020. aasta alguses ACTi märgi alt.

Kuula albumit Spotify's.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles