«Matrix» linastub Tallinnas suurel ekraanil

Kultuuritoimetus
Copy
Filosoofiline ulmepõnevik «The Matrix» sai tänavu 20.
Filosoofiline ulmepõnevik «The Matrix» sai tänavu 20. Foto: Kaader filmist

Kui juuni tõi Coca-Cola Plazasse Kinoklassika sarja raames hulgaliselt legendaarse filmi «Pulp Fiction» fänne, siis juulis linastub igal kolmapäeval revolutsiooniline «Matrix», mis tänavu tähistab juba 20. aastat esilinastusest.

Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Johan Novod märkis, et juuni kolmapäevadel näidatud «Pulp Fiction» oli uskumatult suure külastatavusega ning juba praegu on ka kolmapäevasele, 3. juulil linastuvale «Matrix» esimesele seansile ligi kolmveerand piletitest müüdud, kuigi seanss toimub Coca-Cola Plaza suurimas iSense saalis.

«Mul on väga hea meel, et meie Kinoklassika sari on nii populaarne ja eriti hea meel on selle üle, et ka mina, kui suur «Matrix»filmi fänn saan seda filmindust tugevalt mõjutanud teost uuesti näha suurimalt võimalikult ekraanilt ning super kvaliteediga, sest film tuleb Eestis esmakordselt näitamisele kristallselges 4K resolutsioonis,» lausus Novod.

Novod lisas, et kindlasti jätkub kohti siiski kõikidele huvilistele, sest «Matrix» tuleb Coca-Cola Plazas näitamisele kõigil juulikuu kolmapäevadel.

«Matrix» oli omal ajal tõeliselt teedrajav, ülimalt originaalne ja seninägematute eriefektidega täidetud sci-fi actionfilm, mille stsenaristideks ja lavastajateks olid Lana ja Lilly Wachowski. Peaosades Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano, Hugo Weaving ja paljud teised. «Matrixi» filmide rohked võitlusstseenid muudab tavalisest tunduvalt elavamaks ja ehtsamaks Hongkongi tippkoreograafi Yuen Wo-Pingi ja tema meeskonna töö, mille tulemusel sooritavad näitlejad suurema osa oma trikkidest ise.

Augustis vahetab «Matrixi» välja juba uus Kinoklassika film «Hea Will Hunting». Sügis jätkub tõeliste klassikutega nagu Roman Polanski 1974. aasta «rimidraama «Chinatown» ja muusikaline kultusfilmi «Rocky Horror Picture Show».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles