Klaaspärlimäng on ka Tallinnas

Kultuuritoimetus
Copy
Andres Mustonen.
Andres Mustonen. Foto: Klaaspärlimäng

Tartus toimuva festivali Klaaspärlimäng raames toimub üks kontsert ka Tallinnas, sel pühapäeval algusega kell 19.00 Maarjamäe lossi suvesaalis.

Klaaspärlimäng Sinfonietta eesotsas maestro Andres Mustoneniga toob festivali „Klaaspärlimäng” Tallinna, esitledes pealinna publikule eesti ja poola heliloojate loomingut.

Kavasse valitud XX ja XXI sajandi muusika teeb austusavalduse mõlema riigi hiljuti möödunud iseseisvumise 100. aastapäevale. Kontserdi pealkiri on insipreeritud poola helilooja Maciej Balenkowski teosest “Time is ticking” (2015), mis pälvis auhinna “Sinfonietta per Sinfonietta” heliloomingu konkursil.

Algselt Mozarti muusika esitamiseks kokku kutsutud Klaaspärlimäng Sinfonietta on nüüdseks väärika ajalooga ning .märkimisväärselt laienenud repertuaariga kollektiiv - orkester esitab eri stiilis muusikat Bachist Piazzollani ning osaleb sageli erinevates crossover-projektides.

Lisaks „Klaaspärlimängule” on orkester osalenud ka Tallinn Music Weekil, Suure-Jaani muusikapäevadel, Tallinna Orelifestivalil ja Haapsalu muusikapäevadel. Klaaspärlimäng Sinfonietta juht Andres Mustonen on laia ampluaaga muusik, kes tegutseb nii dirigendi, viiuldaja kui ka pedagoogina.

Tema repertuaar on äärmiselt lai, ulatudes barokist kaasajani, ning tal on tihedad kontaktid mitmete nüüdisheliloojatega. Tänu Mustoneni tegevusele on alguse saanud paljud vanamuusika- ansamblid, kontserdisarjad ning rahvusvaheline festival MustonenFest.

AEG TIKSUB

14.07.2019 19.00 Tallinn, Maarjamäe lossi suvesaal

Publikule pakutakse peale kontserti ka korraldajate poolt klaas veini ja väike suupiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles