Eriline muusikagurmee Pärnus

Copy
Paavo Järvi ja Eesti Festivaliorkester BBC Promsi proovis. 
Paavo Järvi ja Eesti Festivaliorkester BBC Promsi proovis. Foto: Kaupo Kikkas

Pärnu muusikafestivalil annab selle suve ainsad kontserdid Eesti Festivaliorkester Paavo Järvi juhatusel, 15.–21. juulini toimuvatel kontsertidel astuvad üles ooperimaailma tähed, nagu näiteks Ain Anger, Elina Nechayeva ja paljud teised hinnatud muusikud.

Pärnu muusikafestival pole festivali juhi Kristjan Halliku sõnul mitte ainult Eesti olulisim klassikalise muusika sündmus, vaid 2011. aastast toimuv festival on kasvamas ka üheks märkimisväärseks orkestrifestivaliks kogu Euroopas. «Pärnusse tuleb seitsmeks päevaks kokku maailma tippklass, kokku üle 250 muusiku ligi 20 riigist, ja saab nautida kõrgetasemelist programmi,» nendib Hallik.

Halliku sõnul ei puudu ka traditsiooniline Järvi Akadeemia, kus noortel talentidel on võimalus osaleda dirigeerimis- ning keelpilli- ja puhkpillimängijate töötubades. Ta lisas, et seda panust, mille on andnud maestro Neeme Järvi ja festivali kunstiline juht Paavo Järvi festivali kasvamisse ja arendamisse, on võimatu sõnadega kirjeldada.

Nädal aega kestval festivalil saab publik nautida mitmekülgset ja rikkalikku muusikagurmeed. Eestis näeb mitmeid etteasteid ja kooslusi, keda siin harva kohtab. Eelakord festivalile anti juba pühapäeval, 14. juulil, ainsal kontserdil Tallinnas, mil Jaani kirikus sai nautida dirigeerimiskursuslaste ja Järvi Akadeemia Sinfonietta etteastet, solistiks metsasarvemängija Alec Frank-Gemmill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles