Suri Nobeli preemia laureaat Toni Morrison

Kultuuritoimetus
Copy
Toni Morrison suri esmaspäeval Montefiore haiglas New Yorgis, vahendab tema kirjastaja, Alfred A. Knopf. Morrison oli 88 aastane., kelle looming käsitles mustanahaliste identiteeti USAs
Toni Morrison suri esmaspäeval Montefiore haiglas New Yorgis, vahendab tema kirjastaja, Alfred A. Knopf. Morrison oli 88 aastane., kelle looming käsitles mustanahaliste identiteeti USAs Foto: Erakogu.

Toni Morrison suri esmaspäeval Montefiore haiglas New Yorgis, vahendab tema kirjastaja, Alfred A. Knopf. Morrison oli 88 aastane.

Morrisoni looming käsitles USA mustanahaliste (ja eriti mustanahaliste) naiste identiteedi ning kogemustega seonduvaid küsimusi. Ajalooliselt on ta esimene mustanahaline naine, kes võitis Nobeli preemia kirjanduses - 1993 aastal. Ühtlasi on ta võitnud ka Pulitzeri kirjanduspreemia - 1988 aastal.

Morrison on kirjutanud 11 romaani ning lisaks sellele ka lasteraamatuid ning esseekogumikke. Eesti keeles on ilmunud temalt romaanid «Armas» (Tõlkinud Kalevi Kvell ja Krista Kaer) ja «Džäss» (tõlkinud Udo Uibo ja Krista Kaer).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles