Kuhjaveres toimub külateatrite festival 15. korda

Kultuuritoimetus
Copy
Mullu lõbustas Kuhjavere festivalil rahvast Jõesuu külateater Pärnumaalt.
Mullu lõbustas Kuhjavere festivalil rahvast Jõesuu külateater Pärnumaalt. Foto: Marko Saarm

17.–18. augustil toimub Viljandimaal Põhja-Sakala vallas Kuhjaveres taas külateatrite festival, millel seekord on juubelihõngu. Publiku ette astub 15. festivalil nii ammuseid tuttavaid kui ka Kuhjavere teatrisündmuse jaoks uusi truppe. Mõlemal päeval algus kell 11. Laupäevaõhtul saab simmanil tantsu lüüa.

«Alustasime tagasihoidlikult 2005. aastal teatripäevaga. On olnud ka kolmepäevaseid 26 osalejaga festivale,» ütles Kuhjavere külavanem Romeo Mukk.

Tänavusel Kuhjavere külateatrite festivalil osaleb kaksteist truppi. Tullakse Jõgeva-, Järva-, Pärnu-, Rapla-, Saare-, Tartu- ja Viljandimaalt. Esmakordsed osalejad on Pärnu-Jaagupi Aleviteater Rändtirtsud ja Haimre rahvamaja näitering Mokakobin. Viimane on ühtlasi esimene Raplamaa trupp, kes Kuhjavere festivalil osaleb. Lugude valik, mida seekord lavale tuuakse, on päris mitmekesine: on pärimuslugusid, näitejuhtide omaloomingut, eluliselt tõsiseid ja naljakaid, Eesti ja välismaa autoreid.

Kuhjavere külateatrite festivalil puudub endiselt žürii, preemiad määrab publik ning kolleegid jagavad omakorda üksteisele tunnustust. Publik saab valida mõlemal päeval parima näitetrupi, mees- ja naisosatäitja. Korraldajad lisavad veel omalt poolt tunnustust lavastajaile, kostüümidele, üllatajatele jt – sõltuvalt, kes parasjagu erilisi emotsioone pakuvad.

Festivali esimene patroon Kalju Komissarov, kes sai tegutseda üksteist aastat, valis välja endale asemiku oma õpilaste hulgast Helena Kesoneni, kes aitas truppidele tagasisidet anda kolmel eelneval aastal. Nüüd on ta õnnelik beebi emme ja valis omakorda välja Viljandi kultuuriakadeemia 12. lennu lõpetaja Mari Antoni, kes sel aastal festivalil suhtleb truppidega vahetult pärast nende etteastet.

Kuhjavere Külalehe traditsiooniline Teatrieri number on juba trükikojas, kus leiab kajastamist festivali kava, truppide tutvustused, tagasisidestaja Mari Antoni tutvustus, eelmise aasta tunnustamised ja fotogalerii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles