Rahvusooper Estonia uus hooaeg toob kuus uuslavastust

Kultuuritoimetus
Copy
Hetk Estonia hooaja avamispeolt.
Hetk Estonia hooaja avamispeolt. Foto: Veljo Poom

13. augustil tutvustati Rahvusooper Estonia avakoosolekul teatrirahvale uut algavat hooaega, mille jooksul toob teater lavale kuus uuslavastust. Samuti on värskenduse teinud läbi teatri kunstiline juhtimine – käesoleva hooajal alustab Rahvusooper Estonia loomingulise juhi ja peadirigendina Arvo Volmer ning Eesti Rahvusballeti juhina Linnar Looris.

14. augusti õhtul avab rahvusooper oma hooaja menumuusikali „West Side Story“ etendusega, mida publikul on võimalik nautida kahes keeles – inglise ja eesti keeles.

Traditsiooniline Vana Tallinn Gala on sel aastal pühendatud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia 100. sünnipäevale, tuues publiku ette tulevased solistid ja nende õpetajad, kes esitavad ooperirepertuaari paremikku koos rahvusooperi solistide, koori ja orkestriga 23. augustil Tartus ja 24. augustil Tallinnas.

Esimese uuslavastusena jõuab septembris lavale Charles Gounod’ ooper „Romeo ja Julia“. Kahe vaenutseva perekonna loo tänapäevases võtmes toob lavale lavastaja Stephen Barlow.

„Lisaks uuslavastustele, mida sel aastal on tulemas kuus, on meil au anda külalisetendusi terve hooaja vältel ka mitmetes erinevates Eesti linnades – Haapsalus, Pärnus, Paides, Viljandis, Jõhvis ning Tartus,“ sõnas teatrijuht Aivar Mäe. „Eriti suur rõõm on meil aga selle üle, et esimest korda anname etendusi ka Rakvere teatris, kus etendub lastemuusikal „Pipi Pikksukk“ ja operetilavastus „Operetikuningas Imre Kálmán“,“ lisas Mäe. Ühtlasi pakub Estonia operetihuvilistele Franz Lehári operetti „Krahv Luxemburg“ oma klassikalises headuses, mis jõuab publiku ette 24. jaanuaril.

Balletisõpradele toob Eesti Rahvusballett lavale imelise muinasjutuballeti „Alice Imedemaal“. Fantaasiarohke ja rikkalike multimeediaefektidega ballett valmis 2017. aastal San Carlo Teatrile ja jõuab esmakordselt Estonia lavale 29. novembril. Koreograaf Gianluca Schiavoni ühendab oma lavastuses vaatemängulisuse, värvika tantsukunsti ja Lewis Carrolli armastatud jutustuse. Märtsis toob Marina Kesler lavale Dmitri Šostakovitši muusikale loodud „Anna Karenina“.

Märtsis tähistab Estonia ühe silmapaistvaima Eesti ooperilaulja Georg Otsa 100. sünniaastapäeva kontserdiga „Ooperigala – Georg Ots 100!“. Kontserdid toimuvad 19. märtsil Pärnu kontserdimajas ja 20. märtsil rahvusooperis.

16. aprillil on Estonia kontserdisaali lavalaudadel Carl Orffi ülivõimas lavaline kantaat „Carmina Burana“ rahvusooperi koori, orkestri ja Estonia Seltsi segakoori esituses. Hooaega jääb lõpetama 22. mail esietenduv Giuseppe Verdi varajase loomeperioodi tähtteos „Jeanne d’Arc“, mille toob lavale Estonia teatris varemgi lavastanud „Figaro pulma“ lavastaja Marco Gandini.

114. hooajal töötab Rahvusooperis Estonia 508 inimest. ​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles