Kontserdil kuuleb ainulaadset sümbioosi oboest ja soprani häälest

Kultuuritoimetus
Copy
Duo ObSolute.
Duo ObSolute. Foto: Kaupo Kikkas

27. augustil kell 19 Tallinna Püha Vaimu kirikus toimuval kontserdil astub üles ansambel Duo ObSolute, kuhu kuuluvad Eesti üks juhtivaid oboemängijaid Riivo Kallasmaa ja Vox Clamantise ridades ning mitmetes suurvormides solistina üles astunud sopran Jaanika Kuusik.

Soprani hääl ning oboe kui inimhäälele kõige sarnasemaks pilliks nimetatud instrument moodustavad kauni tämbrikombinatsiooni, millele lisab delikaatse elektronmuusika nüanssi Doris Hallmägi. Kava koosneb gregooriuse laulu ja varajase polüfoonia töötlustest. Lisaks kuuleb Riho Esko Maimetsa seatud Eesti vaimulike rahvaviiside töötlusi.

Riivo Kallasmaa on töötanud Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris, Rahvusooper Estonia ja Vanemuise sümfooniaorkestris, Soomes Turu Filharmoonikutes ning Pori Sinfoniettas. Samuti mängib ta tihti Tallinna Kammerorkestri ridades ja Paavo Järvi juhitud Eesti Festivaliorkestris. Solisti ja kammermuusikuna on Riivo Kallasmaa esinenud mitmetel klassikalise muusika festivalidel üle Euroopa.

Jaanika Kuusik laulab alates 2010. aastast gregoriaani ansamblis Vox Clamantis, millega on kontserte andnud festivalidel üle kogu maailma. Kuusik on laulnud solisti osa mitmetes suurvormides nagu  A. Pärdi “Passio”, J. S. Bachi „Johannese passioon”, G. F. Händeli “Dixit Dominus”, A. Vivaldi “Gloria” jpt. Solistina on Kuusik üles astunud Tallinna Kammerorkestri, Israel Camerata (Iisrael), ansambel Barrocade (Iisrael) jpt ees.

Olles juba aastaid erinevates koosseisudes koos musitseerinud, esinevad Riivo Kallasmaa ja Jaanika Kuusik alates 2018. aastast Duo ObSolute nime all. 27. augustil on võimalus ise osa saada muusikas harvaesinevast ja tähelepanuväärsest kooslusest ansambli Duo ObSolute suve ainukesel kontserdil Tallinnas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles