Ugala teatri loominguliseks juhiks saab Tanel Jonas

Kultuuritoimetus
Copy
Tanel Jonas lavastuses «Koerapäevikud».
Tanel Jonas lavastuses «Koerapäevikud». Foto: Gabriela Liivamägi + Karlova teater

22. augustil kogunes Ugala teatri juhi Garmen Tabori moodustatud konkursikomisjon, et valida teatrile uus loominguline juht. Komisjoni otsusel hakkab tulevikus Ugala teatri loomingulist suunda kujundama näitleja ja lavastaja Tanel Jonas. Praegu Vanemuise teatri ridadesse kuuluv Jonas alustab Ugalas tööd 1. septembrist.

Teatrijuht Garmen Tabori sõnul on Tanel Jonase näol tegemist viljaka ja nooruslikku tegutsemistahet täis näitleja ja lavastajaga, kes on valmis vastutusrikast tööd vedama. „Tanel Jonase nägemus loomingulise juhi rollist ja tulevikuplaanidest andis kindluse, et oleme valimas õiget inimest. Tanel on varasemalt Ugala teatris lavastanud ning majarahvaga juba tuttav. Ta tunneb teatritöö erinevaid tahke ning tal on suures teatris töötamise kogemus,“ sõnas Tabor.

Tanel Jonas.
Tanel Jonas. Foto: Ugala

Tanel Jonas on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Lavakunstikooli 21. lennu ning on alates 2004. aastast Vanemuise teatri näitleja. Lisaks rohketele teatrirollidele on Jonas tegev ka lavastajana. Ugala teatris on Jonase käe all valminud lavastus „Mäng on alanud“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles