Vaba Lava ja R.A.A.A.M teevad Moskvasse väikese festivali

Kultuuritoimetus
Copy
Lavastus "Minu Eesti vanaema"
Lavastus "Minu Eesti vanaema" Foto: Projektiteater R.A.A.A.M.

Novembri alguses Moskvas toimuval festivalil “Poehali” näeb ka kolme eesti lavastust. 

Nendeks on “Minu Eesti vanaema”, “Transiit. Peatage muusika” ning “Libahunt”. Näeb ka eelmisel suvel Viinistus etendunud “Kostjat ja hiiglast”, seekord vene näitlejatega.

2.- 7. novembrini toimuva festivali “Poehali” juhid ja vedajad on Venemaa teatriautoriteedid Oleg Loevski ja Elena Kovalskaya. Festivalile kutsusid Vaba Lava ja R.A.A.A.M-i Moskva Meierholdi nimeline teatrikeskus ja teatrijuht Victor Ryezakov. Festival on ellu kutsutud selleks, et tutvustada Venemaa pealinnas Vaba Lava teatrikeskuste ideed.

Näeb kolme lavastust: “Minu Eesti vanaema” (Vaba Lava kuraatorprogrammi lavastus ja koostöös R.A.A.A.Miga), “Transiit. Peatage muusika” (Narva Vaba Lava avamislavastus koostöös R.A.A.A.Miga) ja “Libahunt” (R.A.A.A.Mi lavastus).

Lisaks toimub Vaba Lava järgmise kahe hooaja kuraatoril Marius Ivaskevičiusel kohtumine publikuga ja Moskva teatraalidega. Nädala jooksul toimub Moskva teatris Draamakunstikool teatrilaboratoorium, kus Aleksander Ogarev lavastab Mart Kivastiku näidend “Kostja ja hiiglane” ja viimasel teatrilaboratooriumi päeval toimub nädalase laboratooriumi tulemuse ettemängimine. Konstantin Pätsi mängib tuntud Venemaa näitleja- lavastaja Igor Jatško.

Teatriagentuur osaleb üritusel kahe näitemängu avaliku ettelugemisega Moskva näitlejate poolt. Ettelugemisele tuleb Andrus Kiviräha ja Mart Kivastiku näitemängud. Mart Kivastik on ka oma näitemängu ettelugemise lavastaja. Samal ajal toimub Meierholdi keskuses dokumentaalteatri konverents, kus esineb ka Merle Karusoo.

Meierholdi keskus on Moskva väljapaistev teatrikeskus, mida juhib teatriautoriteet Vickor Ryezakov, kes sel aastal võitis ka suure lava lavastaja Kuldse Maski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles