ArtDepoos avati Maarit Murka esimene fotonäitus «Illusioonid»

Kultuuritoimetus
Copy
Vaade Maarit Murka näitusele “Illusioonid” ArtDepoos.
Vaade Maarit Murka näitusele “Illusioonid” ArtDepoos. Foto: Maarit Murka

Eesti kunstiskeene üks olulisemaid hüperrealiste Maarit Murka avas ArtDepoos oma esimese fotonäituse «Illusioonid», mille keskmes on (eba) täiuslikkus ja tegelikkus.

Samas suhtub kunstnik ise pildistamisse teatud ebaluse ja isegi kartusega. «Lapsena pugesin voodi alla peitu, kui kaamera välja võeti,» räägib Murka, kes tegi esmalt fotod alusmaterjalina kavatsusega neist hiljem maalid teha. «Jõudsin aga arusaamisele, et minu enda robustsed, iluvabad ja justkui ebakvaliteedi rastrist läbi käinud fotod on parim alusmaterjal foto- ja hüperrealistlikuks loominguks,» ütles Murka. 

18. septembril kell 18 annab harva avalikkuse ette sattuv kunstnik Disainiöö raames ArtDepoo Galeriis artist-talk’i. Näitus «Illusioonid» on ArtDepoos avatud kuni 28. septembrini.

Maarit Murka on Eesti kaasaegse kunsti hüperrealistliku stiili võtmefiguure. Huvitudes aktiivselt ühiskondlik-ajaloolistest oludest kujutab ta tavalisi inimesi ja argiseid situatsioone lisades neile sotsiaalse teravuse, rõhutades seda oma maali tehnilistes mängudes, kombineerides teostel mitmesuguseid tänapäevaseid materjale. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles