Apollo uues teatrisaalis esietendub Gerda Kordemetsa lavastus

Kultuuritoimetus
Copy
Apollo Teatrisaalis jõaub vaatajate ette Gerda Kordemetsa pööraselt hoogne lavastus “Püksid maha!“.
Apollo Teatrisaalis jõaub vaatajate ette Gerda Kordemetsa pööraselt hoogne lavastus “Püksid maha!“. Foto: Apollo Film Productions

12. oktoobril esietendub Apollo lavalaudadel Gerda Kordemetsa pööraselt hoogne lavastus «Püksid maha!» 

Anthony McCarteni ja Stephen Sinclairi komöödia «Ladies Night»  põhjal loodud lavastus jõuab nüüd ka Gerda Kordemetsale omases mahlakas ja hoogsas võtmes publiku ette. 

Lavastuse peategelased Rait, Harri, Norman, Urmas ja Boriss on töötuks jäänud «kalevipojad», kellele on majanduskriis eriti kehvalt mõjunud. Nad on tublid poisid, kes ei taha leppida ukrainlase palgaga Eestis ega eestlaste keskmiste elamistingimustega Soomes.

Pooleaastase töötuelu tõttu masenduse piiril kõikuvad mehed näevad ühel õhtul pubis lehekuulutust, kus teatatakse briti meesstripparite peatsest esinemisest Eestis. Olgugi et nad pole just musklimäed ega oska tantsidagi, otsustavad nad rahateenimise ja enesehinnangu tõstmise eesmärgil moodustada kohaliku meesstripparite trupi ning heita seljast kõik riided.

Nad kutsuvad end välja õpetama endise tantsijanna Annika (Inga Lunge), kel on samuti tugev põhjus see lootusetuna näiv väljakutse vastu võtta.

Lavastaja Gerda Kordemetsa sõnul võlus teda selle näidendi juures ennekõike just see, et tegemist pole pelga komöödiaga: «Väljakutsuva välise vormi ja koomiliste situatsioonide varjust avanevad viie mehe ja kahe naise inimlikud, vaat et traagilised lood.»

Väljakutse on uus etendus ka Apollo jaoks, sest näidend jõuab lavale täiesti uues kohas. Produtsent Tanel Tatter lisas, et sellest hooajast on Apollo Film Productionsi lavastuste koduks Apollo Kino Ülemiste teatrisaal, kus on 450 mugavat kohta, tasuta parkimine ning kõik tehnilised vajadused lavastuste mängimiseks kinosaalis olemas.

Lavale tuuakse kolm uut lavastust, lisaks mängitakse publiku tungival soovil ka loetud kordadel eelmise hooaja menutükki «Mehed».

Uues komöödias «Püksid maha!» astuvad lavale Kristjan Lüüs, Märt Koik, Nikolai Bentsler, Silver Kaljula (TEMUFI) ja Mihkel Kallaste. Näitlejannade kahurvägi on sel korral Inga Lunge ja Liina Tennossaare juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles