Kumu kinolinal Leonard Coheni armastuslugu

Kultuuritoimetus
Copy
Kaader filmist "Marianne ja Leonard. Armastuse sõnad".
Kaader filmist "Marianne ja Leonard. Armastuse sõnad". Foto: Kaader filmist

Kumu kultuuriteemaliste dokumentaalfilmide programmis jõuab sel kolmapäeval ekraanile Kanada laulja Leonard Coheni ja norralanna Marianne Ihleni suur armastuslugu.

«Marianne ja Leonard. Armastuse sõnad» linastus menukalt Tartu armastusfilmide festivalil Tartuff ja jõuab nüüd publiku soovil ka Tallinna vaatajate ette. Tuntud inglise dokumentalisti Nick Broomfieldi film on autentne, õrn ja delikaatne pilguheit armastajate hinge. «Pikantne,» võttis selle kokku The Hollywood Reporter.

1960ndatel Kreekas Hydra saarel alguse saanud ja kaootiliselt arenenud suhe inspireeris Cohenit kirjutama selliseid laule nagu «So Long, Marianne», «Hey, That´s No Way to Say Goodbye» ja «Bird on the Wire». 1970ndatel nende kooselu küll lagunes, aga hingeline side jäi püsima. Coheni viimase kirja sai Marianne kätte oma surivoodil. Kolm kuud hiljem järgnes talle teisel pool ookeani ka Cohen.

25. septembril kell 18 Kumu auditooriumis aset leidva seansi juhatab sisse helilooja Tõnu Kõrvits. Film on inglise ja norra keeles eestikeelsete subtiitritega. Sissepääs tasuta.

Kultuuriteemaliste filmide sarja «Kumu dokumentaal» korraldavad Kumu ja PÖFF.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles