Rahvusooper Estonia poistekoor osales mainekal assambleel Choral Expo

Kultuuritoimetus
Copy
Estonia poistekoor.
Estonia poistekoor. Foto: Rahvusooper Estonia

Rahvusooper Estonia poistekoor osales Moskvas toimunud rahvusvahelisel kooride assambleel «Choral Expo-2019», kus andis oma meistriklassi ka rahvusooper Estonia poistekoori peadirigent Hirvo Surva.

«Tegemist on ülevenemaalise koorijuhtide seminari-kokkutulekuga, kus toimuvad mitme riigi dirigentide-koorijuhtide meistriklassid,» selgitas Surva. Tema sõnul oli rahvusooper Estonia poistekoori meistriklassi vastu suur huvi, kus Surva selgitas, kuidas rahvusooperi poistekoor töötab – alates proovis õppimisest kuni kontsertide andmiseni.

«Osalejaid ja huvilisi oli väga palju. Küsimused ei tahtnud kuidagi lõppeda ja huvi tunti ka eesti heliloojate loomingu ning meie koorilaulutraditsioonide vastu,» sõnas Surva.

Lisaks seminari vormis meistriklassidele Moskva heliloojate maja kontserdisaalis, toimus ka muusikamess. Messil olid esitlusel ainulaadsed repertuaari-, heli- ja videokogud ning metoodiline kirjandus. Kooride kogunemisele pani piduliku punkti Moskva Päästja Kristuse katedraali saalis toimunud galakontsert, kus rahvusooper Estonia poistekoori repertuaaris oli kooriloomingut nii Pärdilt, Kreegilt, Rahmaninovilt kui ka Händelilt.

Rahvusvahelise kooride assamblee «Choral Expo-2019» peamine eesmärk oli edendada rahvusvahelist koostööd, tuvastada kultuurilist mitmekesisust, arendada sõbralikke loomingulisi kontakte, vastastikust mõistmist ja koostööd erinevate riikide ja rahvaste vahel. Esinejaid oli Itaaliast, Soomest, Lätist, Leedust, Eestist ja Venemaalt.

Neli päeva kestnud üritust korraldasid Moskva haridusprogrammi «Moskva lapsed laulavad» korralduskomitee, GBOU DO laste ja noorte loova arengu ning muusikalise ja esteetilise hariduse keskus, Moskva rahvusvaheline muusikaliste tegelaste liit, UNESCO õppetoolid «Muusikaline kunst ja haridus kogu elu jooksul», Moskva riiklik pedagoogiline [likool, Ülevenemaaline kooriühing, Föderaalne riigieelarveasutus «Riiklik Vene Rahvakunsti Maja» ja Moskva muusikaline selts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles