Selgunud on lastejutuvõistluse võitjad

Kultuuritoimetus
Copy
Lastejutuvõistlus „Minu esimene raamat“ 2019. aasta võitjad.
Lastejutuvõistlus „Minu esimene raamat“ 2019. aasta võitjad. Foto: Kirjastus Tänapäev

Esimest korda viisteist aastat tagasi toimunud lastejutuvõistlus «Minu esimene raamat» toimus tänavu üheksandat korda. Konkursile laekus 29 käsikirja, mida luges Eesti Lastekirjanduse Keskuse, ajakirja Täheke ja kirjastuse Tänapäev töötajatest koosnev žürii. Otsustati välja anda kolm auhinnalist kohta ning ära märkida kaks käsikirja avaldamissooviga. Konkursi auhinnafond on 3000 eurot.

Žürii pidas tänavuste käsikirjade keskmist taset mõnedest eelmistest tugevamaks, kuid kuna ei leitud ühte teistest selgelt eristuvat või rohkem esiletõusvat käsikirja, anti välja kaks teist kohta. Teine koht läks jagamisele Lille Roometsa käsikirja «Minu elulugu. Jens Kuusk, 8-aastane» ning Kristi Piiperi käsikirja «Metsajärve pärandus» vahel. Lille Roometsa käsikirja peategelaseks on 8-aastane poiss oma igapäevaste seikluste ja teravmeelsete tähelepanekutega, eriti tõsteti esile selle huumorit, sest tõepoolest võis ka kalestunud žüriiliige naerda saada. Kristi Piiperi käsikiri «Metsajärve saladus» on mõistatusliku juhtumi tüüpi lugu, mis puudutab ka meie lastekirjanduses seni harva käsitletud teemat, vaimuhaigust.

Kolmanda koha pälvis Juhani Püttsepp käsikirjaga «On Kuu kui kuldne laev», mille teemaks on sõja ajal üle mere Rootsi põgenemine lasteraamatu võtmes.

Lisaks neile märgiti avaldamissooviga ära kaks käsikirja, Riho Undi «Siniste vagunitega rong» ning Jana Maasiku «Õnnekaare õed ja vimkavennad». Riho Undi käsikirja teemaks on elu 1960ndate väikelinnas ning mitmesugused seal tuntud värvikad isiksused. Jana Maasiku «Õnnekaare õed ja vimkavennad» on bullerbylik lugu laste seiklustest koos väikeste äpardumiste ja õnnestumistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles