Timo Maran ja Maarja Pärtna esitlevad luulekogusid

Kultuuritoimetus
Copy
Timo Maran ja Maarja Pärtna esitlevad luulekogusid.
Timo Maran ja Maarja Pärtna esitlevad luulekogusid. Foto: promo

Neljapäeval, 10. oktoobril, kell 18 esitletakse Tallinnas Ukraina Kultuurikeskuses (Laboratooriumi 22) Timo Marani luulekogu «Metsloomatruudus» ja Maarja Pärtna luulekogu «Vivaarium». Üritusel teevad kaasa kujundajad Nestor Ljutjuk ja Lilli-Krõõt Repnau, heliga improviseerib Katariin Raska. Raamatuesitluste järel on võimalik osaleda ringkäigul Ukraina Kultuurikeskuse ajaloolistes ruumides, lisaks saab vaadata «Poeetilise punase raamatu» illustratsioone ning pakutakse teed ja suupisteid.

Timo Marani «Metsloomatruudus» on filosoofilise kallakuga, kuid vaatluslik ja bioloogiliselt täpne loodusluulekogu, mille keskseteks teemadeks on inimese loomus, selle äratundmine ja sellele truuks jäämine eri aegadel ja inimsuhetes ning küsimus, kuidas inimese keele-eelne loomus seostub keskkonna tunnetamise ja looduse väärtustamisega.

Maarja Pärtna «Vivaarium» räägib elupaikadest ja nende kaost, tihenemisest läbi kahanemise ning isiklike eluvalikute langetamise keerulisusest suurte keskkonnamuutuste, elurikkuse kao ja kliimasoojenemise taustal, kus «võimaluste maastik muutub ümberringi vähehaaval nähtavaks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles