Täna antakse välja kaks kirjandus-Nobelit

Kultuuritoimetus
Copy
Nobeli kirjanduspreemia laureaat Kazuo Ishiguro (paremal) ning Rootsi kultuuriminister Alice Bah Kuhnke 2017. aasta 10. detsembril Stockholmis Nobeli banketil.
Nobeli kirjanduspreemia laureaat Kazuo Ishiguro (paremal) ning Rootsi kultuuriminister Alice Bah Kuhnke 2017. aasta 10. detsembril Stockholmis Nobeli banketil. Foto: Fredrik Sandberg/TT/TT NEWS AGENCY

Nobeli kirjanduspreemia laureaadid selguvad täna, neljapäeval, 10. oktoobril, Eesti aja järgi kell 14. Kuna möödunud aastal jäi preemia skandaalide tõttu välja andmata, jagatakse tänavu kirjanduspreemiaid kaks.

Rootsi Akadeemia Nobeli komitee esimees Anders Olsson on tänavuste laureaatide kohta hiljuti andnud ebatavaliselt tugeva vihje, et kandidaate kaaludes vaadati "üle maailma" ja et "maailmas on palju häid naiskirjanikke". See on tugev vihje, et laureaadid ei ole tavapärastest Euroopa riikidest ning ilmselt on vähemalt üks või ka mõlemad neist naised.

Viimastel päevadel on kihlveokontorites peamised kandidaadid kanada luuletaja Anne Carson ning kirjanik Margaret Atwood Maryse Condé Guadeloupe saarelt, poolatar Olga Tokarczuk ning venelanna Ljudmilla Ulitskaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles