Kinno Artis jõuavad värsked ja auhinnatud Vene filmid

Kultuuritoimetus
Copy
Anna Parmase komöödia "Teine naine".
Anna Parmase komöödia "Teine naine". Foto: Kaader filmist

Vene filmide nädal toob 24.-30. oktoobrini Artisesse värvika valiku uusi Vene väärtfilme, milletaolisi Eesti kinodes näeb harva.

Koostöös Vene filmitootmis- ja levifirmaga Planeta Kino korraldab kino Artis oktoobri viimasel nädalal uute Vene art house filmide nädala, mille raames tuleb ekraanile kaheksa filmi, mitu neist Venemaa prestiižseima filmifestivali Kinotavr 2019. aasta parimad palad. Filme tulevad sisse juhatama ja publiku küsimustele vastama ka mitme filmi režissöörid. 

Kuna Eesti kinodes linastuvad Venemaalt põhiliselt kerged komöödiad ja põnevikud, on Vene filmide nädalale oodatud nii eesti- kui venekeelne publik, kes hindab võimalust tutvuda uue Vene autorikinoga, mida ei näe Eesti kinoekraanidel just sageli. 

Teiste teoste seas saab vaadata eesti juurtega Vene režissööri Anna Parmase hoogsat komöödiat «Teine naine», mis noppis Kinotavri festivalil parima debüütfilmi ja parima stsenaariumi auhinna. Anton Kolomejetsi draama «Teie eraõpetaja» räägib mainekasse ülikooli pürgiva noormehe ja tema eraõpetaja vahel tärkavatest tunnetest. «Äike», draama noorest abielunaisest on aga vene kirjandusklassiku Aleksandr Ostrovski samanimelise teose tänapäevastatud ekraniseering Grigori Konstantinopolskilt. Filminädala lõpetab Tšehhovi «Kolme õde» meenutav melodraama «Hooaja lõpp» nimekalt režissöörilt Konstantin Hudjakovilt.

Kõik filmid linastuvad eestikeelsete subtiitritega.

Filmid ja kava eesti keeles

Filmid ja kava vene keeles

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles