God save the Vennaskond! (2)

Alvar Loog
, toimetaja
Copy
Tõnu Trubetsky ansamblist Vennaskond.
Tõnu Trubetsky ansamblist Vennaskond. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Popmuusika ajaloos on kuidagi kujunenud nii, et rokkansamblite ametlikku sünnihetke arvestatakse mitte esimesest proovist, esimesest salvestusest, esimesest plaadilepingust või esimesest väljalaskest, vaid esimesest kontserdist (v.a need üliüksikud, kel eelneb esimene väljalase esimesele kontserdile). Sedatüüpi ajaarvamise järgi on Vennaskonnal täna 35. sünnipäev – 1984. aasta 23. oktoobril tuli ansambel Mustamäel Tallinna 49. keskkooli saalis esmakordselt lavale, pannes aluse pikale ja viljakale karjäärile, mis kestab siiani, ehkki näib praegu olevat kui just mitte vältimatul maandumiskursil, siis vähemalt loperdaval madallennul.

Ansambli Vennaskond esimene kontsert 1984. aasta 23. oktoobril Mustamäel Tallinna 49. keskkooli saalis.
Ansambli Vennaskond esimene kontsert 1984. aasta 23. oktoobril Mustamäel Tallinna 49. keskkooli saalis. Foto: Valdur Lillemets

Tänaseks on Vennaskond ilmselt vanim regulaarselt ja intensiivselt tegutsenud – ehk pidevalt esinenud ja plaadistanud – rokkansambel Eestis. Nende kontol on 14 stuudioalbumit (arvestamata sealjuures erinevaid kogumikke) ja 710 kontserti (number, mille suhtelist suurust suurendab teadmine, et Vennaskond on selleni jõudnud tegemata suuri välistuure ning mängimata majabändina kõrtsides ja laevades).

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles