HALL pakub läbilõiget Tallinna klubide kõlapildist

Kultuuritoimetus
Copy
Klubi HALL.
Klubi HALL. Foto: Jaanar Nikker

Ööklubi Hall koondab sel nädalavahetusel enda katuse alla Tallinna parimad põrandaalused ja -pealsed institutsioonid tagamaks tantsijatele meeldejääv mitmekõlaline muusikaelamus.

Tallinna ööelu on reede päralt. Kui teistes suurlinnades visatakse pärast rasket kontorinädalat jalad seinale, siis siinpool tantsumaid ja põrandaid veetakse kehad muusika võngetesse õõtsuma. Janunetakse vabastavate rütmide, ümbritsevatest helidest ja inimestest saadavate heade emotsioonide ning mõttearhiivi poetatavate mälestuste järele.

Kohati võib Tallinna peoralli meenutada muinasjuttu “Tuhkatriinu”, kus enne keskööd peab paika panema plaani, kuhu ja mitmesse kohta tantsima minna, sest vastasel juhul võib õhtu nn luhta läinud kõrvitsaks muutuda. Sel reedel ja laupäeval leiab ööklubis Hall aset pidu “Kärg”, mis võib nii mõnegi muusikahuvilise vaeva kergendada. Nimelt on ühe katuse alla koondatud kaheks järjestikuseks ööks neli klubi – lisaks võõrustajale Kauplus Aasia, Sveta Baar ning üks, kes selgub üllatusena kohapeal.

Kolmandat aastat järjest korraldatav pidu on Halli eestvedaja Jaanus Koovi sõnul enda vajalikkust tõestanud. “Iga klubi valib DJ-d, keda meile mängima saata. See annab hea võimaluse Halli külastajatele kogeda kahe öö jooksul võimalikult kvaliteetset muusikat ning avastada ka teiste klubide kõlapilti,” selgitab Koov.

Reedel pakuvad omapoolset headust Sveta ja Hall ning laupäeval saab tantsida Kauplus Aasia ja ülletusklubi residentide valiku järgi. Heliliselt on esindatud tantsumuusika pea kõik nurgad. Kõlama saab nii techno’t kui ka house’i minimalilikus, hüpnootilises, sügavamakõlalises või leftfield variatsioonis, kust ei ole puudu ka kiirematest käikudest, tooremast kõlast või miks ka mitte tribalist ja meeleolukamatest biitidest.

Tantsijatele on mõlemaks õhtuks avatud nii Halli suurem visuaalidega saal kui ka ülemine intiimsema õhkkonnaga Mesila. “Kärg” hakkab muusikaliselt sumisema klubis Hall 25. ja 26. oktoobri südaööl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles