«Kaardimaja» autor käis VAT Teatris

Kultuuritoimetus
Copy
Ameerika stsenarist ja näitekirjanik Beau Willimon käis VAT Teatris vaatamas Aare Toikka lavastust «Pariisitar».
Ameerika stsenarist ja näitekirjanik Beau Willimon käis VAT Teatris vaatamas Aare Toikka lavastust «Pariisitar». Foto: Mart Laul

Eelmisel nädaal külastas VAT Teatri kutsel Eestit tunnustatud ameerika stsenarist ja näitekirjanik Beau Willimon.

Beau Willimoni (s 1977) loomingust on tuntuimad näited telesari «Kaardimaja», 2012. aastal Oscarile nomineeritud film «Märtsi iidid»  ja näidend «Pariisitar». Viimane neist esietendus selle aasta septembris VAT Teatris (lavastaja Aare Toikka, peaosas Katariina Tamm, etenduspaik KUMU auditoorium).

Lisaks «Pariisitari» vaatamisele VAT Teatris jõudis The Writers Guild of America East presidendina tegutsev Willimon oma lühikese visiidi jooksul kohtuda ka Eesti Stsenaristide Gildi liikmetega, et tutvustada siinsetele ametikaaslastele enda tööprotsessi ja USA stsenaristikatööstuse köögipoolt üldisemalt.

Willimoni uusim loominguline projekt viib teda aga poliitikamaailmast eemale – 2018. aasta lõpus eetrisse jõudnud telesari «The First» keskendub Marsi-missioonile.

Willimonil on kokkupuude ka Eestiga, sest pärast kolledži lõpetamist töötas ta 1990ndatel stipendiaadina Eesti Siseministeeriumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles