Progeroki legend YES esineb kevadel Tallinnas

Kultuuritoimetus
Copy
Ansambel YES.
Ansambel YES. Foto: promo

Briti progeroki bänd YES naaseb järgmise aasta kevadel Eestisse ning annab 11. mail The Album Series 2020 tuuri raames kontserdi Alexela Kontserdimajas Tallinnas. Täies pikkuses esitatakse lood bändi 1974. aastal ilmunud seitsmendalt stuudio albumilt «Relayer» ning lisaks saab loomulikult kuulda mitmeid teisi tuntud YESi palasid. Kontserdielamust võimendavad taustavideod HD ekraanidel.

2018. aastal tähistas YES oma 50. sünnipäeva eduka tuuriga #YES50. Uuel tuuril löövad bändimeestest kaasa Steve Howe (kitarr), Alan White (trummid), Geoff Downes (klahvpillid), Billy Sherwood (basskitarr ja taustvokaal), Jon Davison (vokaal) ning Jay Schellen (löökpillid). Kontsert koosneb kahest osast, esimese jooksul kõlavad rokimaailmas klassikaks saanud YESi palad ning teise jooksul kõik lood 1974. aasta albumilt «Relayer».

Tegemist on bändi seitsmenda stuudioalbumiga, mida peetakse tihti YESi kõige iseloomulikumaks plaadiks. «Relayer» tähistas bändi teekonnas ka mõningast muudatust, sest Patrick Moraz asendas klahvpillidel Rick Wakemani ning muutis bändi kõlapilti veidi nurgelisemaks ja avangardistlikumaks. Plaadi andis välja Atlantic Records ning ‘Relayer’ jõudis UK albumiedetabelis neljandale ning US Billboardi edetabelis viiendale kohale.

«Arvan, et «Relayer» on bändi üks loomingulisemaid ning huvitavamaid muusikakogumeid. Kogu albumi ettemängimine on kahtlemata üks mõnus väljakutse. Mul on hea meel, et saame seda muusikat taas Euroopa lavadel esitada. Loodan, et kõik, kes meie kontserdile tulevad, naudivad seda sama palju kui me ise laval olemist naudime!» sõnab trummar Alan White.

YES alustas tegevust aastal 1968 ning on üks innovatiivsemaid, mõjukamaid ja armastatumaid bände rokkmuusika ajaloos. Asutajaliikmeteks olid Jon Anderson ning tänaseks meie hulgast lahkunud Chris Squire. Bändi 70ndatel ilmunud albumid «The Yes Album», «Fragile», «Close To The Edge», «Yessongs» (koosneb kolmest live-albumist), «Tales From Topographic Ocean», «Relayer» ning «Going For The One» olid uuenduslikud oma muusikastiili ja sisu poolest. Nende muusika lahutamatuks osaks sai kunstniku Roger Deani YES logo, mis kaunistab mitmeid YESi albumite vahelehti. Bänd on müünud üle 50 miljoni albumi ning pärjatud ka Grammy auhinnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles