Aruteluõhtul võetakse kokku viimase kuu eesti kirjandus

Kultuuritoimetus
Copy
Kärt Hellerma
Kärt Hellerma Foto: Arvo Meeks

Täna, 31. oktoobril kell 18 toimub Tallinnas Vanalinna Rahva Raamatus eesti kirjanduse kuu kokkuvõtlik aruteluõhtu, kus osalevad Leelo Tungal, Kärt Hellerma, Asko Künnap ja Joosep Sibul.

Eesti Kirjanike Liit, Eesti Kirjastuste Liit, Rahva Raamat, Apollo ja Raamatukodu töötasid välja ühise projekti, mille eesmärk on fookusesse tuua meie endi kirjandus koos eesti autoritega. Nii oli oktoobrikuu eesti kirjanduse kuuks, mis tähendas, et raamatupoodides toodi esile eesti autorite loomingut ning korraldati mitmeid kohtumisi-aruteluõhtuid erinevates raamatupoodides.

Aruteluõhtute eesmärgiks oli ja on mõtestada eesti kirjanduse olulisust, arengut ja jätkusuutlikkust erinevate kirjandustegelaste perspektiivist. Täna toimub Vanalinna Rahva Raamatus eesti kirjanduse kuu viimane ja kokkuvõtlik aruteluõhtu, kus osalevad Leelo Tungal, Kärt Hellerma, Asko Künnap ja Joosep Sibul.

Leelo Tungal on eesti kirjanik, luuletaja ja tõlkija, kellelt on ilmunud ligi 90 värsi- ja proosaraamatut lastele ning noortele. Ühtlasi teame teda kui lasteajakirja “Hea laps” peatoimetajat, kelle loomingut iseloomustab optimism, elujulgus ja humoorikas teravmeelsus. 2018. aastal jõudis kinodesse tema raamatutriloogial “Seltsimees laps” põhinev samanimeline film, millest sai kiiresti uus filmiklassika.

Kärt Hellerma on eesti ajakirjanik, kirjanduskriitik ja kirjanik, kes on avaldanud nii romaane, novellikogusid, luuleraamatuid, artiklikogumikke, eri kirjandusžanre põimivaid reisikirju kui ka lasteraamatuid. Veel käesoleva oktoobrikuu jooksul jõuab poelettidele Kärt Hellerma järjekorras juba 20. raamat!

Asko Künnap on disainer, luuletaja ja reklaamiagentuuri loovjuht. Lisaks tegeleb ta kirjastamise ja graafikaga, raamatute ja plaadiümbriste kujundamise, luule tõlkimise, lauamängude leiutamise ja illustreerimisega.

Eesti kirjanduse kuu viimast aruteluõhtut aitab juhtida Rahva Raamatu e-äri juht Joosep Sibul, kes toob vestlusesse ka raamatumüüja vaatenurga eesti kirjanduse teemakuu vajalikkuse ja tulevikuplaanide osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles