Härra Tualett päästab filmis maailma

Kultuuritoimetus
Copy
Lily Zepeda film «Härra Tualett ehk Käimlad kõigile».
Lily Zepeda film «Härra Tualett ehk Käimlad kõigile». Foto: Kaader filmist

Singapuri miljonär Jack Sim ehk härra Tualett päästab maailma mustuse küüsist.

USA režissööri Lily Zepeda film «Härra Tualett ehk Käimlad kõigile», mis lõpetab kolmapäeval Kumu kultuuriteemaliste dokumentaalfilmide programmi sügishooaja, jälgib, kuidas ekstsentriline Jack ohverdab oma mugava elu, et võidelda maailma ähvardava kriisi – pasauputusega.

Olukord on tõsine. Ligemale kaks miljardit inimest ei kasuta käimlat ja käib asjal lepikus või nurga taga. Ainuüksi Indias sureb igal aastal ebasanitaarsete elutingimuste tõttu 200 000 last. Jack üritab olukorda parandada. Ta sõidab mööda maailma ringi, teeb selgitustööd ja muudkui ehitab tualette. Tänu Jackile tegutseb maailma tualetiorganisatsioon ja tähistatakse rahvusvahelist tualetipäeva, mis jõuab kätte juba kahe nädala pärast – 19. novembril.

«Tualett on minu religioon,» ütleb Jack ise.

6. novembril kell 18 Kumu auditooriumis aset leidva seansi juhatab sisse Arengukoostöö Ümarlaua kogukondade koordinaator Iti Pällin.

Film on inglise ja hiina keeles ingliskeelsete subtiitritega. Sissepääs tasuta. Kultuuriteemaliste filmide sarja «Kumu dokumentaal» korraldavad Kumu ja PÖFF.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles