Ilmunud on romaanivõistluse eriauhinna pälvinud psühholoogiline õudusromaan

Kultuuritoimetus
Copy
Taavi Jakobsoni romaan „Õnnelik prints”.
Taavi Jakobsoni romaan „Õnnelik prints”. Foto: Raamat

Kirjanike Liidu 2019. aasta romaanivõistlusel Postimehe eriauhinna pälvinud Taavi Jakobsoni teos «Õnnelik prints» viib lugeja modernsesse muinasjuttu, milles leidub nii tuttavlikke argiseid situatsioone kui ka ootamatuid narratiivipöördeid. Romaani esitlus toimub Solarise keskuse Apollo raamatupoes 13. novembril kell 18. Juhib Eesti Kirjanike Liidu 2019. aasta romaanivõistluse žürii esimees Tiit Aleksejev, kes on raamatu kohta öelnud: «Lugu emaarmastusest ja mustrikordusest. Soovitan.»

Äsja ilmunud romaani näol ei ole siiski tegemist lasteraamatuga, nagu ekslikult ja heauskselt võiks pealkirjast eeldada. Ajakirjanik ja poeet Karl Martin Sinijärv nendib: «See on lasteraamat suurtele, mis algab muinasjutuliselt ja lõpeb mõrtsukalikult, kodumaise õuduskirjanduse klassika. Südamlikkus kohtub vaimuterroriga, realism groteskiga, August Jakobson Stephen Kingiga.»

On see siis isemoodi armastusromaan või rafineeritud psühholoogiline õuduslugu? Lugeja ees rullub lahti väikese poisi hing, maailm ja kasvamise lugu varasest lapsepõlvest tööea alguseni, kus kesksel kohal on piirideta emaarmastus. Aja möödudes hakkavad ilmnema sünged perekonnasaladused, mis panevad mõtlema, kui hästi me oma lähedasi ja iseennast üldse tunneme.

Taavi Jakobson on inimhinge saladustest sügavalt huvitatud majandusinsener. Tema debüütromaan «Tõeline jumalaosake» (2014) pälvis Betti Alveri kirjandusauhinna. Lisaks romaanile on ta avaldanud luulekogu «Kõigest kahe reaga» (2017).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles