Eesti Laul 2020 võistlusele saabus 178 laulu

Kultuuritoimetus
Copy
Elina Nechayeva Eesti Laulul.
Elina Nechayeva Eesti Laulul. Foto: Madis Sinivee

Eesti Laul 2020 konkursile laekus kokku 178 lugu, millest žürii hääletuse tulemusena pääseb poolfinaalidesse 24 võistluslugu. Poolfinaalid toimuvad tuleva aasta 13. ja 15. veebruaril Tartu Ülikooli Spordihoones. Suurjooneline finaalkontsert toimub 29. veebruaril Saku Suurhallis.

Uuendusena oodati sel aastal Eesti Laulu konkursile juba valmis lugusid, et tõsta seeläbi konkursi üldist taset. Eesti Laulu peaprodutsendi Tomi Rahula sõnul on esmase kuulamise põhjal uuendus ennast õigustanud ja paljud lood on sellised, mida võiks koheselt ka tele- või raadioeetris mängida. «Konkursile laekunud lugude kvaliteet on kõrge ja seega võib oodata tõeliselt põnevat ja mitmekesist võistlust,» hindab Tomi Rahula Eesti Laul 2020 võistluslugusid.

Kokku laekus Eesti Laul 2020 konkursile 178 lugu, neist 76 eestikeelset ja 102 võõrkeelset lugu. Rahula märgib, et võrreldes möödunud aastaga on lugude arv natuke väiksem, kuid lugude tase on seevastu tõusnud. «Soovin žüriile edu hindamisel,» lisab ta.

Konkursile esitatud laulusid asub nüüd hindama 14 muusikaeksperdist koosnev žürii. Elektroonilise hääletuse tulemusena pääseb Eesti Laulu poolfinaalidesse 24 laulu. Kõik Eesti Laulu poolfinaalidesse jõudnud laulud, esitavad artistid ja lugude autorid avaldatakse ETV saates «Ringvaade» 13. ja 14. novembril. «Hoiame põnevust üleval ja avaldame mõlemal õhtul 12 võistluslaulu,» ütleb Tomi Rahula. Pikemalt tutvustab poolfinaliste Eesti Laulu erisaade 30. novembril ETVs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles