HALL osaleb üleeuroopalisel klubiõhtul Berliinis

Kultuuritoimetus
Copy
Klubi HALL Tallinnas.
Klubi HALL Tallinnas. Foto: Karl Erik Leik

9. november märgib 30 aasta möödumist Berliini müüri langemisest. Sel puhul korraldab klubikultuuri edendamisele ja säilitamisele keskendunud organisatsioon Clubcommission Berlin ürituse European Club Night, mis toob kokku klubid ja kollektiivid 27 riigist üle kogu Euroopa. Sel õhtul astuvad nad kõik üles Berliini 27 peopaigas.

Eestit esindab üritusel Tallinna klubi HALL koos DJde Micaela Saraceno, Katja Adrikova ning Priit Kuusikuga, kes võtavad üheks õhtuks koos sealsete artistidega üle klubi Kater Blau.

European Club Nighti korraldajate sõnul on meile kui eurooplastele iseenesestmõistetav reisida, töötada ja üheskoos vabalt tähistada. Samal ajal jätkuvad maailmas sõjalised konfliktid ning teatud inimgruppe rõhutakse ja marginaliseeritakse.

European Club Nighti eesmärk on tulla kokku muusika kaudu ja tõsta teadlikkust sotsiaalse ja kultuurilise märgilisuse kohta, mida Berliini müüri langemine tähistab. Samuti pakub üritus võimalust klubidele luua omavahel kontakte edaspidiseks koostööks.

HALLi esindaja Elena Natale sõnab, et ajal, mil sõna eesti öökultuurist on üha rohkem levimas ka väljaspoole riigipiire, tuleb vältida järgmiste müüride ehitamist, mis selle töö nulliksid. «Klubid oma originaalses kontekstis on läbi aja olnud kohad, kuhu inimesed tulevad kokku, et end vabana tunda ja olla need, kes nad tahavad olla. Klubides sünnib ühtsus ja kultuur, kuid pisut teistsuguses võtmes kui oleme harjunud nägema kontserdisaalides ja teatrilavadel. Sellegipoolest ei saa selle tähtsust alahinnata. Berliini üritus on üks näide sellest, kuidas seda mõtet jagatakse kogu Euroopas ning sellesse ühtselt panustatakse,» selgitab Natale.

Ürituse avalöögina esitleb Clubcommission klubikultuuri manifesti, milles osalevad klubid nõustuvad tegutsema ühiste väärtuste nimel.

Lisaks võtavad üritusest osa Inglismaa, Gruusia, Norra ja Šveitsi klubid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles