Ansambel Puuluup läks ümbermaailmareisile

Kultuuritoimetus
Copy
Duo Puuluup
Duo Puuluup Foto: Erakogu

Ansambel Puuluup teeb alates 11. novembrist kahe nädala jooksul eri kontinentidel toimuva kaheksa kontserdiga maailmale tiiru peale. Eesti Kontserdi korraldusel osaleb Puuluup Hiinas Chengdus toimuval esimesel China-CEEC Music Weeki festivalil. See on Hiina kultuuriministeeriumi algatatud festival, kus peale Eesti ansambli on esinejaid Lätist, Horvaatiast, Makedooniast, Bulgaariast ja mujalt.

Puuluubi neli kontserti toimuvad Chengdu suurimates saalides ning muuseumides, samuti Deyangi lennuakadeemias. Sichuani provintsi pealinnal, ligi 10 miljoni elanikuga Chengdul on ambitsioonikas plaan saada lähitulevikus Hiina muusikapealinnaks. Tiitli võitmise nimel on viimastel aastatel rajatud linna arvukalt uusi teatri- ja kontserdisaale.

Hiinast suundub Puuluup Kanadasse, Torontosse ja Hamiltoni, et osaleda 14.–17. novembrini Eesti muusika nädalal, mis toimub koostöös IT-konverentsiga Latitude 44. Kõrvuti Puuluubiga on Eestist kohal NOËP, Ansambel: U, Kadri Voorand, Vaiko Eplik ja Kanada artistid.

Torontole järgnevad kontserdid Saksamaal. Berliinis antakse kontsert P.A.N.D.A. teatris ning Frankfurt am Oderil, samuti osaleb ansambel festivalil transVOCALE.

Puuluubi kontserdituur toimub mitme korraldaja koostöös ning kultuuriministeeriumi ja Kultuurkapitali toetusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles