Marco Laimre avab Tartus isikunäituse

Kultuuritoimetus
Copy
Marco Laimre isikunäitus „A.S.T.A. 1.0 / Black Flag Shadow”.
Marco Laimre isikunäitus „A.S.T.A. 1.0 / Black Flag Shadow”. Foto: Plakat

Neljapäeval, 14. novembril, kell 17 avatakse Tartu Kunstimaja suures saalis Marco Laimre isikunäitus «A.S.T.A. 1.0 / Black Flag Shadow», mis jääb avatuks 15. detsembrini.

«A.S.T.A. 1.0 / Black Flag Shadow» on installatsioone, maale ja fotosid sisaldav Marco Laimre isikunäitus, mille aineseks on postapokalüptilised FPS-RPG tüüpi arvutimängud. «A.S.T.A. 1.0 / Black Flag» on reaalne episood võimalikust arvutimängust, mis avaldub erinevate kaasaegses kunstis viljelevate võtete abil. Ekraanitõmmised, video-loop, absurdistatistika ning robokass Asta katkine prototüüp on elemendid, mida Tartu Kunstimaja suures saalis näha saab. Näitust on võimalik vaadata kolmes raskusastmes: kerges, raskes või õuduse võtmes.

Marco Laimre õpib hetkel Eesti Kunstiakadeemia doktorikoolis kunsti ja disaini õppekaval, tema doktoritöö teemaks on «FPS-RPG tüüpi postapokalüptilised arvutimängud ja kaasaegne kunst». Uurides võimalusi düstoopiamängudest lähtumiseks kaasaegse kunsti kontekstis, on näitus tema doktoritöö praktilise poole esimene osa kolmest ning ühtlasi 24. isikunäitus.

Laimre lisab: «See on üks võrdlemisi kummaline koht, kus kohtuvad David Vseviov, Asta Nielsen, Marta Vaarik ja kass Edward...»

Marco Laimre (snd 1968) on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia ja oli pikka aega samas fotograafia osakonna professor. Ta on Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumi asutaja ja juhatuse liige. Laimre on muuhulgas esindanud Eestit Veneetsia Biennaalil (2001, koos Ene-Liis Semperiga) ning mullu toimus tal suurnäitus Tallinna Kunstihoones. Tema eelmine isikunäitus Tartus toimus 2007. aastal Tartu Kunstimuuseumis.

Kunstnik tänab: David Vseviov, Marta Vaarik, Reimo Võsa-Tangsoo, Maigi Magnus, Rene Reinumäe, Indrek Köster, Jaak Tomberg, Maris Karjatse, Anna Kaarma, EKA Fotoosakond.

Näituse produktsiooni on rahastanud Eesti Kultuurkapitali Kujutava ja Rakenduskunsti sihtkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles