Eesti räpparid esitavad oma tekste ilmuval vinüülplaadil

Kultuuritoimetus
Copy
«Eesti räpptekstide kogumik. Osa II».
«Eesti räpptekstide kogumik. Osa II». Foto: Ott Kattel

Ilmumas on luulevinüül «Eesti räpptekstide kogumik. Osa II», millel loevad oma tekste J.O.C, EIK, Ingmar Gailit, Nublu, Jarek Kasar, Ain Nufin, Pok, Põhjamaade Hirm, Tommyboy, Rom, Genka, Okym, Grinks, Hädapäda, Karl Kivastik ja Beebilõust. Albumi produtsendid on Toomas “Tommyboy” Tilk ja Toomas F. Aru, salvestas & miksis Peeter Salmela ja kujundas Ingvar Meen. Plaadi esitlused toimuvad 14. novembril algusega kell 18 Tallinnas Biit.me plaadipoes, 28. novembril Tartus Kivi baaris algusega kell 19 ning 14. detsembril Pärnus Kultuuriklubi Templis algusega kell 19.

Luulevinüül «Eesti räpptekstide kogumik. Osa II» on mõtteline järg kahele olulisele varem ilmunud teosele. Täpsemalt siis «Noort Eesti luulet 1962–1972», mis ilmus vinüüliformaadis sügaval Nõukogude ajal ja «Eesti räpptekstide kogumik», mis ilmus raamatuna 2006. aastal. Eestikeelne räppmuusika ja eriti selle tekstiline pool on kasvanud ja arenenud alates varastest 90-ndatest ning on mõjutanud läbi mitme kümnendi noori alternatiivmuusika ja kultuurihuvilisi.

Kogumik annab ülevaate või pigem isegi sissevaate viimase dekaadi arengutest ja erinevatest stiilidest ning teemadest. Ühiskond on muutunud stabiilsemaks ja rahulikumaks, teravate kogemuste osakaal on kindlasti vähenenud aga siiski on piisavalt asju, millest rääkimata jätmine oleks väär.

Plaadi ilmumist toetasid Eesti Kultuurkapital, Tehnohaldus OÜ ja Raadius Arhitektid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles