Vanemuises esietendub teatri 150. hooajale pühendatud lavastus

Kultuuritoimetus
Copy
Teatrisaaga “W”.
Teatrisaaga “W”. Foto: Maris Savik

Laupäeval, 16. novembril kell 19 esietendub Vanemuise suures majas teatrisaaga “W”, mille lavastaja on Ain Mäeots. Lavastuse peategelane on teater, mis on sama vana kui Vanemuine. Ka paljud inimesed, faktid ja sündmused tulevad Eesti teatriloo tundjatele tuttavad ette, ükski kokkulangevus pole juhuslik. On aga hetki, mil spetsialist tahaks kindlasti hüüatada: „See ei olnud ju nii!“. Ärge karjatage, sest teil on ilmselgelt õigus: nii see polnudki.

Näidendi autorid on võtnud endale voli segada tuntud ja tundmatuid fakte oma fantaasiaga, et tuua välja ajastutele omane. Et aru saada ja mõista, miks nii on läinud. Mismoodi kõik tegelikult oli, ei tea ju õigupoolest päris täpselt keegi, sest mälu on valikuline ja elu näitab, et sageli mäletavad inimesed ka üht ja sama sündmust väga erinevalt.

Lugu on pühendatud suure austuse ja armastusega kõigile, kelle teod ja tegemised minevikus Vanemuise lava ja lava ümbrust on täitnud.

Autorid on Loone Ots, Anu Tonts, Ain Mäeots ja Rein Pakk, lavastaja Ain Mäeots, muusikajuht ja dirigent on Taavi Kull, heliloojad Tauno Aints, Ardo Ran Varres ja Leslie Da Bass, stsenograaf Kristjan Suits (Tallinna Linnateater), kostüümikunstnik Gerly Tinn, valguskunstnik Rene Liivamägi, laulutekstide autor Aapo Ilves, valguskunstnik Rene Liivamägi, koreograaf Britt Kõrsmaa.

Osades: Helena Lotman, Ragne Pekarev, Merle Jääger, Maria Annus, Külliki Saldre, Merle Jalakas, Pirjo Jonas, Kaia Skoblov, Aivar Tommingas, Robert Annus, Reimo Sagor, Veiko Porkanen, Karl Laumets, Jaanus Tepomees, Riho Kütsar, Jüri Lumiste, Jaan Willem Sibul, Meelis Hansing, Maria Engel, Walter Isaacson, Nora Ann Lunge või Elise Mustkivi.

Kaasa teevad Vanemuise ooperikoor, sümfooniaorkester ja bänd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles