ERR-i reitingud: jätkuvalt on populaarseim Reformierakond (9)

BNS
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakonda toetas novembris 30 protsenti valimisõiguslikest kodanikest, kuu varem oli suurimal opositsiooniparteil toetajaid 32 protsenti.

Kõrgeim oli Reformierakonna toetus augustis, kui see oli 34 protsenti, pärast seda on see tasapisi kahanenud, selgus ERR-i tellitud küsitlusest. 

Populaarsuselt teisel kohal oli novembris Keskerakond 23 protsendi suuruse toetusega, mida on võrreldes juunikuise madalseisuga nelja protsendipunkti võrra enam ja sisuliselt on see sama riigikogu valimiste tulemusega, kui see oli 23,1 protsenti.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) toetus on viimastel andmetel 17 protsenti, Sotsaaldemokraatlikul Erakonnal 11, Eesti 200-l seitse, Isamaal viis ning rohelistel kaks protsenti.

Riigikogu valimistel ja selle järel kaotas Keskerakond oluliselt toetust mitte-eestlastest valijate seas, kuid novembris kasvas see 64 protsendini. Samas jääb see näitaja riigikogu valimiste eelsele ajale endiselt alla - jaanuaris oli peaministripartei toetus mitte-eestlaste seas 78 protsenti.

Valimiste järel alanud Isamaa toetuse langus sai jätku ka novembris - nüüd langes see päris valimiskünnise ehk viiele protsendile. Nii madal oli väikseima valitsuspartei toetus viimati detsembris 2018.

Valimiskünnise alla jääksid Eestimaa Rohelised kahe ning Elurikkuse Erakond ja Vabaerakond mõlemad ühe protsendi suuruse toetusega.

Kolme valitsuspartei kogutoetus oktoobris oli 45 ja kahel opositsiooniparteil 41 protsenti, kui aga viimasele lisada ka parlamendivälise Eesti 200 toetus, on valitsusse mittekuuluvate parteide kogutoetus 48 protsenti.

Turu-uuringute AS küsitles 31. oktoobrist kuni 12. novembrini 1019 inimest, neist 500 näost-näkku ja 519 veebipaneelis. 1000 inimese küsitlemisel ei ületa maksimaalne viga ±3,10 protsenti.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles