Nõmmel toimub rahvusvaheline swingitantsijate ja -muusikute kohtumine

Kultuuritoimetus
Copy
Swingtantsuõhtu Nõmme kultuurikeskuses.
Swingtantsuõhtu Nõmme kultuurikeskuses. Foto: JP Hion

15.–17. novembril leiab aset Tallinn Swing Dance Society korraldatav swingtantsu festival „Fast Swing Weekend“. Swingtantsuõhtuid on Nõmme kultuurikeskuses toimunud juba üle kahekümne korra.

“Esimene swing-jazz tantsuõhtu toimus Nõmmel 2015. aasta veebruaris ja sellest ajast saadik on Nõmmel esinemas käinud enamus, kui mitte kõik, Eesti swingimuusikud, aga lisaks ka tunnustatud swingbändid Rootsist, Leedust, Suurbritanniast, Soomest ja Venemaalt,“ tutvustas koostöö ajalugu Tallinn Swing Dance Society üks vedajatest, Oksana Kustova.

Tantsija lisas, et Nõmme kultuurikeskuse saalil on hea põrand ja akustika ning hubane atmosfäär, mis on ideaalsed 20. sajandi alguses loodud tantsustiili pidudeks ja nii loodigi ürituste sari “Swing-jazz tantsuõhtud Nõmmel”. “Praegu on saanud traditsiooniks korraldada lisaks tavalistele swingtantsuõhtutele alati ka swingtantsufestivalide üks pidu Nõmme kultuurikeskuses,” lisas Kustova.

Nõmme linnaosa vanema Grete Šillise sõnul ilmestavad swing-jazz tantsuõhtud kindlasti Nõmme kultuuripilti. “Oleme ka linnaosa valitsuse poolt swingiüritusi läbi mitme aasta mittetulundustegevuse toetuse abil rahastanud, et need Nõmmel kestma jääksid,“ lisas ta.

Minifestivalil “Fast Swing Weekend” toimuvad kiiremate swingtantsude Balboa ja Collegiate Shagi töötoad. Festivali põhipidu “Fast Swing” toimub Nõmme kultuurikeskuses 16. novembril. Tantsuks mängib swingmuusikat Horre Zeiger BigBand ning solistideks on Airi Allvee ja Katriin Rebeca Selirand. Peole on oodatud kõik swingtantsu ja -muusika austajad.

2012. aastal loodud Tallinn Swing Dance Society ühendab inimesi, kellel on kirg swingtantsu, -muusika ja -ajastu vastu. TSDS korraldab tantsukursusi, festivale, õpitubasid, loenguid jpm. Tantsutundides õpetatakse valdavalt 30ndate aastate swingtantsu Lindy Hop, kuid ka Solo Charlestonit, Balboad ja Shagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles