HALLis tähistab juubelit Berliini plaadifirma Stroboscopic Artefacts

Kultuuritoimetus
Copy
Stroboscopic Artefacts.
Stroboscopic Artefacts. Foto: promo

Oma kümnendat sünnipäeva pidav Berliinis tegutsev plaadifirma on aastate jooksul jõudnud oma staatusesse tänu läbimõeldud kontseptsioonile ja loomingule. Seda sama ajalugu ja kontseptsiooni jagavad nad täna klubis HALL peoga 10 Years of Stroboscopic Artefacts.

Plaadifirma kunstiline juht on olnud 2009. aastast saadik Luca Mortellaro, kes esineb ja loob muusikat artistinime Lucy all. Plaadifirma all on muusikat väljastanud näiteks Luke Slater ehk Planetary Assault Systems oma L.B Dub Corp aliase alt, aastaid tagasi Pärnus esinenud Shifted, Marco Shuttle, Neel, aasta tagasi HALLis esinenud Perc ning Itaalia technomeister Donato Dozzy. HALLi programmijuht ütleb Stroboscopic Artefacts kohta järgnevalt: “Tänapäeval on raske leida mainekat ja edukat techno DJ’d, kelle muusikakogus ei oleks mõnda Stroboscopic Artefactsi väljastatud lugu. Nende bränd ja identiteet on muutunud justkui sünonüümseks kvaliteediga.“

Kuigi Luca ise on itaallane, kes elab Berliinis, ei saa omistada plaadifirma helipilti eranditult ühele riigile või linnale. Plaadifirma näol oleks tegu justkui segust kahest väga mõjukast piirkonnast elektroonilise muusika (ja veel täpsemalt techno muusika) ajaloos. Kui peaks Strobscopic Artefactsi identiteeti seletama paari märksõnaga siis voolav ja hüpnootiline on need, mida silmas pidada.

Plaadifirma sünnipäevatuur viib neid teiste hulgas New Yorki, Chicagosse, Pariisi, Montreali Madridi ja Prahasse. Peale Lucy esineb üritusel veel Stroboscopic Artefactsi kaks püsiartisti Rrose ja Denise Rabe, kelle debüüti Tallinnas on oodatud juba aastaid. Kohalikest esineb üritusel Artur Lääts, kes on viimaste aastate jooksul olnud taaselustunud Tallinna techno skeene esirindel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles