Tartu Uues Teatris esietendub Piret Jaaksi debüütlavastus

Kultuuritoimetus
Copy
Tartu Uues Teatris esietendub Piret Jaaksi autorilavastus “Ilusad inimesed”.
Tartu Uues Teatris esietendub Piret Jaaksi autorilavastus “Ilusad inimesed”. Foto: Gabriela Liivamägi

Reedel, 22. novembril esietendub Tartu Uues Teatris Piret Jaaksi autorilavastus “Ilusad inimesed”. Lavastuse alusmaterjal on sündinud tänu näidendi autori tehtud intervjuudele inimestega, kes hoolivad oma välimusest ning tunnevad, et ilu on neid mõjutanud ja saatnud läbi elu. Lavastus on osa Piret Jaaksi loomeuurimusest Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikoolis.

Piret Jaaks on vabakutseline näitekirjanik ja dramaturg, ligi 20 näidendi ja lavastusdramaturgia autor, mida on lavastatud teatrites nagu Kanuti Gildi SAAL, Vaba Lava, NUKU, Raadioteater jt.

“Ilusad inimesed” on Piret Jaaksi debüütlavastus, mis tuleb esmakordselt välja Tartu Uue Teatri alt. Oma loomingus huvitavad Jaaksi sotsiaalsed konstruktsioonid, lavastuses “Ilusad inimesed” on vaatluse all ilu.

Oma lavastusega “Ilusad inimesed” soovib Jaaks panna meid mõtlema selle peale, mida me ilusaks peame ja mida me ei pea, kuidas ilu meid mõjutab ja mida see meiega teeb? Kas ilusatel inimestel on lihtsam või raskem ühiskonnas läbi lüüa? Milliseid ekstreemsusi sunnib ilu ette võtma ja kas ilusaks olemise painest on võimalik üldse vabaneda?

Lavastuses mängivad Katrin Pärn, Henessi Schmidt, Roland Laos või Siim Tõniste ja Helgur Rosenthal. Autor ja lavastaja on Piret Jaaks. Lavastuse kunstnik on Gabriela Liivamägi, liikumisdramaturg Siim Tõniste, helikunstnik Martin Rästa, valguskunstnik Karl Marken.

Lavastust mängitakse novembris Tartu Uues Teatris ja detsembris Tallinnas Kanuti Gildi SAALis. Piletid on müügil uusteater.ee ja teatri kassas aadressil Lai 37 (avatud tööpäeviti 12-16ni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles