Kinoteatri uuslavastus otsib mehele kohta ühiskonnas

Kultuuritoimetus
Copy
Ivo Uukkivi
Ivo Uukkivi Foto: Erakogu

Kinoteater toob lavale Penelope Skinneri ühemehenäidendi «Vihanemees.com» (originaali pealkiri «Angry Alan»), mille lavastajaks on Paavo Piik ja peaosas Ivo Uukkivi. Esietendus toimub 9. detsembril Sakala 3 majas, kuid järgmisest aastast plaanitakse tükki mängida üle Eesti.

«See on hästi aus lugu, korraga väga naljakas ja väga kurb,» ütleb teksti kohta Ivo Uukkivi. «Tahaks, et see jõuaks paljude inimesteni, ja mitte ainult Tallinnas, sest tekst võtab väga hästi kokku need segased tunded, millega mehed praeguses ühiskonnas kokku puutuvad.»

Skinneri näidend osutus väga menukaks koomikute kogunemispaigas Edinburghi festivalil Fringe, kust ta käesoleval aastal üle viidi Londoni prestiižsesse Soho Theatre'isse. Näidendi tõlkija ja lavastaja Paavo Piigi sõnul haakub tekst mitme meesliikumisega, mis on viimasel ajal populaarseks osutunud, kuid teeb seda viisil, mis võimaldab naerda ja samastuda nii ühe kui ka teise vaatenurgaga. «Meid võlus see, kuidas tekstis ei ole süüdlast. Meeste olukord (ja ka naiste oma) võibki olla raske, kuid põhjustepundar on keeruline ja ei tasu alahinnata interneti võimet osalisi üksteise vastu üles ässitada.»

«Vihanemees.com» lavakujunduse teeb Kristjan Suits (Tallinna Linnateater), videokujunduse Marta Pulk, helikujunduse Taavi-Peeter Liiv ja valguskujunduse Revo Koplus (NUKU teater).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles