Tallinna Sadam müüb Paljassaare sadama

PM Majandus
Copy
Paljassaare sadam.
Paljassaare sadam. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tallinna Sadam kavatseb oma tegevuse Paljassaare sadamas lõpetada ja pani sealsed kinnistud ja maaüksused enampakkumisele, sest ei pea piirkonnas kaubasadama pidamist enam mõistlikuks, kirjutab ERR.

Tallinna Sadam teatas, et müüb elektroonilisel enampakkumisel Paljassaare tee 28d ja 26b kinnistud, kus paikevad sadamakaid ja neljakorruseline haldushoone.

Enampakkumisel on ka Paljassaare põik 1 ning Paljassaare raudtee R4 maaüksused, kus asuvad muuhulgas rööbasteed, muud rajatised ning varjend.

Tallinna Sadama kommertsjuht ja juhatuse liige Margus Vihman ütles ERR-ile, et Paljassaare sadam jääb perspektiivselt Tallinna linna elamukeskkonna arendamise piirkonda, mistõttu ei ole kaubasadama pidamine sellises asukohas mõistlik ega vastutustundlik.

«Tallinna Sadam on juba aastaid tagasi võõrandanud suurema osa sadama akvatooriumit ümbritsevatest maatükkidest. Praegusel juhul oleme alustanud meile allesjäänud varade realiseerimist, et see aastaid tagasi alguse saanud protsess lõpule viia ning oma tegevus Paljassaare sadamas lõpetada,» lisas ta.

Vihmani sõnul ei ole Paljassaare sadam Tallinna Sadama jaoks juba aastaid olnud oluline tulude allikas ning ettevõte soovib oma tegevuste fookuse edaspidi suunata perspektiivsematele projektidele.

Viimase kahe aasta jooksul on Eestis vahetanud omanikku neli sadamat või terminali, Paljassaare sadama müük oleks viies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles