Uue Krahli esimene esikas

Kultuuritoimetus
Copy
Von Krahli uue trupi avalik välja hüüdmine ehk Peeter Jalakas Krahli sünnipäeval teatamas, et uude truppi kuuluvad Mari Abel, Ingmar Jõela, Lauri Lagle, Rasmus Kaljujärv, Mart Koldits, Jörgen Liik, Markus Truup ja Marika Vaarik. 28. novembril esietendub nende esimene ühine töö, Lauri Lagle lavastus «Paratamatus elada ühel ajal».
Von Krahli uue trupi avalik välja hüüdmine ehk Peeter Jalakas Krahli sünnipäeval teatamas, et uude truppi kuuluvad Mari Abel, Ingmar Jõela, Lauri Lagle, Rasmus Kaljujärv, Mart Koldits, Jörgen Liik, Markus Truup ja Marika Vaarik. 28. novembril esietendub nende esimene ühine töö, Lauri Lagle lavastus «Paratamatus elada ühel ajal». Foto: Herkko Labi

28. novembril esietendub Von Krahlis «Paratamatus elada ühel ajal». Lauri Lagle lavastus algab hetkel, mil kõik on lõppemas – inimesed on kogunenud ning valmistuvad millekski, ent uued horisondid ei avane veel niipea. Nagu meie eludki, pole see jutustus, vaid hetked elatud eludest – ning nendest, mis alles ees.

Tegemist on uuenenud Krahli esimese lavastusega, kus mängivad Mari Abel, Ingmar Jõela, Rasmus Kaljujärv, Mart Koldits, Jörgen Liik, Markus Truup, Marika Vaarik. Dramaturgiks on Eero Epner, kunstnikuks Kairi Mändla.

Lavastust tutvustakse järgmiselt:

Ühel hilisel ennelõunal ilmus areenile kuulus sportlane. Ta ei olnud enam endine. Haigus oli räsinud teda juba mitu aastat ning palju polnud enam jäänud. Ta köhatas ja silus kortsu tõmmanud vana kulunud kirjadega spordijaki natuke sirgemaks. Siis vaatas ta ringi tühjal staadionil, mis talle kunagi oli tähendanud nii palju. Tema kõrvu kostusid fanfaaride hääled, pulbitseva publiku lärm ning treeneri kirglikud karjed. Oli novembri lõpp, õhk oli niiske. «Kas te olete üldse märganud,» ütles kuulus sportlane vaikselt, «kui ilus on Tallinna vanalinn?»

«Paratamatus elada ühel ajal»

Teater: Von Krahli Teater

Autor: Lauri Lagle

Lavastaja: Lauri Lagle

Esietendus 28. novembril 2019 Von Krahli Teatris

Kunstnik Kairi Mändla

Dramaturg Eero Epner

Valguskujundaja Siim Reispass

Helikujundaja Artjom Astrov

Videokunstnik Maria Elisaveta Roosalu

Laval Mari Abel, Ingmar Jõela, Rasmus Kaljujärv, Mart Koldits, Jörgen Liik, Markus Truup, Marika Vaarik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles