Ilmunud on Eia Uusi uus romaan

Kultuuritoimetus
Copy
Eia Uus.
Eia Uus. Foto: Erakogu

Ilmunud on Eia Uusi aktuaalne, tõelisuse ja väljamõeldise piiril balansseeriv romaan «Tüdrukune», mille käsikiri pälvis Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlusel kolmanda preemia. Teose esitlus toimub neljapäeval, 5. detsembril kell 18 Solarise keskuse Apollo raamatupoes.

Lisaks naiste seksuaalsuse teemadele, leiab raamatust vihjeid ka teistele tänapäeva ühiskonnas päevakajalistele teemadele – kehateadlikkus, igapäevased ahistamissituatsioonid ja armastus. Fookuses on ka Eesti poliitika telgitagused ja poliitikute võimumängud, mida on kujutatud ehmatavalt tõetruult ja eluliselt.

Eia Uusi romaan «Tüdrukune».
Eia Uusi romaan «Tüdrukune». Foto: Raamat

Tänapäeva Eestis aset leidva sündmustikuga romaani keskmes on naiste kogemused, pinged, hirmud ja võimalused. Romaani olulisim tegelaskuju on ootamatust töökaotusest šokis Lilian, kes kohtub peol noore naisega. Sõlmitud tutvus toob aga peategelases esile uued tunded ning avab vanad haavad.

Kui Lilian kutsutakse tegema valimiskampaaniat peaministrikandidaat Triinu Tuhalale, sukeldub ta töösse halastamatus poliitikamaailmas. Hoolimata tempokast karjäärist ja mehest tema elus ei saa ta peast 20-aastast Monat.

Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistluse žüriiliikmed hindavad romaani vaimukalt kirjutatuks, kaasahaaravaks ja sisendusjõuliseks. Lugu on veenev ja eripärane, tiheda, kiire jutustamislaadiga ning fookuses on teistmoodi vaade naiselikkusele ja soorolli normidele, sisaldades mitut aspekti, füüsilist ja kultuurilist ja ealist ja sotsiaalset.

Kirjanik Eia Uus sündis 1985. aastal Noarootsis. Tema esimene romaan, depressioonist kõnelev «Kuu külm kuma» (2005) võitis Eduard Vilde nimelise kirjanduspreemia ja oli paljude koolide lugemisvaras. Veel on kirjanikult ilmunud romaan «Kahe näoga jumal» (2008), reisikiri «Minu Prantsusmaa. Elu nagu sirelivein» (2013), romaan «Aasta Pariisis» (2014), lasteraamat «Seitsme maa ja mere taha» (2019) ning luulet ja jutustusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles