Fotod ⟩ Frölich Preisi auhinna võitjad on selgunud

Kultuuritoimetus
Copy

Eile anti Nahakunstnike Liidu aastalõpukoosolekul Rahvusraamatukogus pidulikult üle selle aasta auhinnad Frölich Preis.

Auhinnažüriisse kuulusid Eesti Nahakunstnike Liidu liikmed Pille Kivihall, Jane Rannamets ja Sirje Kriisa, Eesti Kunstnike Liidu president Elin Kard ja kunstiteadlane Harry Liivrand.

Rahalise preemia laureaatideks olid Aino Lehis ja Eve Kaaret.

Aino Lehisele (s. 1928) määrati auhind pea 70 aastat kestnud rikkaliku loometöö ja tähelepanuväärse panuse eest eesti nahakunsti edendamisel. «Tema elumahlane ja loominguliselt vaba vaim ei väsi meid rõõmustamast,» edastas Eesti Nahakunstnike Liit. 

Eve Kaaretile (s. 1969) määrati auhind säravate loominguliste saavutuste ja eriala järjepideva edendamise eest. Viimati olid tema nahkköited eksponeeritud professionaalselt küpsel ja omanäolisel juubeli-isikunäitusel Tallinna Tehnikaülikoolis sel sügisel.

Eesti Nahakunstnike Liidu preemiaraha kapitaliks on Saksamaal Stuttgardi lähistel elava köitekunstikorüfee ja estofiili Hans Peter Frölichi rahaline annetus. Auhind antakse nahakunsti valdkonnas tegutsevale kunstnikule, kes on jooksval aastal paistnud silma näitustegevusega, innovaatiliste ideedega nahakunsti vallas, suurepäraste raamatuköidetega või kes on suutnud arendada nahakunsti valdkonda muul moel.

Auhind anti esmakordselt välja 2018. aastal ja selle esimeseks laureaadiks oli Eve Hintsov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles