Niguliste jõulukontsert seob Annely Peebo, poistekoori ja Neitsi Maarja

Copy
Annely Peebo
Annely Peebo Foto: Postimees.ee

Viini rahvusooperi metsosopran Annely Peebo ja Tallinna Poistekoor annavad järgmisel pühapäeval, 15. detsembril Niguliste kirikus kaks jõulukontserti. Samas on külastajatel võimalus osa saada ka erilisest näitusest.

Kui Tallinna Poistekoori jaoks on kiriku jõulukontsert juba traditsiooniks saanud, siis Annely Peebo astub seal solistina üles esimest korda. Tallinna Poistekoori juhatavad Lydia Rahula ja Kuno Kerge ning orelil saadab Tomi Rahula.

Lisaks kontserdile on Niguliste kirikus väljas ka unikaalne näitus «Neitsi Maarja. Naine, ema, kuninganna». Näitus räägib loo kristliku maailma kõige tuntuma naise elust, esitades seda läbi kesk- ja varauusaegsete kunstiteoste. Vaatajate ees on haruldased 13.–17. sajandist pärinevad altariretaablid, maalid, skulptuurid ja esemed Eesti ja Läti kogudest. Kõik need teosed on ajalooliselt pärit keskaegse Liivimaa, tänase Eesti ja Läti, pühakodadest ja nende elulugu on tihedalt seotud siinse ajalooga.

Kontsertide eel toimuvad kuraatorituurid, kus näitust tutvustab kunstiajaloolane ja näituse kuraator Merike Kurisoo.

Kontsertide algusaeg on kell 14 ja kell 18, kuraatorituurid, kus saab osaleda eelregistreerimisega, algavad kell 13 ja kell 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles