Endlas esietenduvad Onu Remuse jutud

Kultuuritoimetus
Copy
Endla Teatri suures saalis esietendub lastelavastus „Onu Remuse jutte“. Esiplaanil Meelis Rämmeld, taga vasakult Kadri Rämmeld, Carmen Mikiver, Sten Karpov, Jane Napp ja Ireen Kennik.
Endla Teatri suures saalis esietendub lastelavastus „Onu Remuse jutte“. Esiplaanil Meelis Rämmeld, taga vasakult Kadri Rämmeld, Carmen Mikiver, Sten Karpov, Jane Napp ja Ireen Kennik. Foto: Priit Loog

11. detsembril kell 11 esietendub Endla Teatri Suures saalis lastelavastus „Onu Remuse jutte“, mille autor on Joel Chandler Harris, dramatiseerija Urmas Lennuk ning lavastaja Peep Maasik.

Ükskord ammu aega tagasi elasid Rebaseonu, Jänkuonu, Opossum, Kilpkonnapreili ja paljud teised toredad loomad kõik kenasti mestis metsas. Onudeks, preilideks ja emandateks kutsuti neid sellepärast, et nemad olid enese arvates kõik hirmus tähtsad. Ja seda juba päris pisikesest peale, kui nad veel kõik kenasti Mägraemanda juures koolis käisid.

Mägraemand armastas piimast ja suhkrust koorekompvekkisid keeta, kui kõik väikesed onud ja preilid oma koolitükkisid hästi teadsid ja tundsid. Kui keegi aga miskit ulakust tegi või narritempusid harrastas, siis oli Karuemanda juurde minek kindel. Karuemand nimelt oli karmi käpaga koolijuhataja ja tema juurest ilma suurema pragamiseta pääsu polnud. Kui Karuemand muidugi just poole pragamise pealt tukkuma ei jäänud, mida ka õige tihti ette tuli.

Üks on aga üsna kindel – koorekompvekkisid ja pragamist jagus metsaloomade maailma üsna võrdsel hulgal ning just neist juhtumistest, mis kompvekikeetmise või pragamiseni viisid, lavastuses juttu tulebki.

"Kindlasti ei ole see lavastus ainult lastele,“ täpsustab lavastaja Peep Maasik. „Ma arvan, et küllalt palju nostalgilist on meie lavastuses ka lapsevanematele. Sealjuures loodan ma, et ka tänased lapsed saavad siit endale kaasa positiivse pisiku, mille nimeks on „Onu Remuse jutte“ ning kannavad seda põlvest põlve edasi.“

„Onu Remuse jutte“ kunstnik on Jaanus Laagriküll, valguskunstnik Ivar Piterskihh, muusikaline kujundaja Kaarel Kuusk ja koreograaf Egely Pruuli. Alusteose tõlkis Valter Rummel. Lavastuses mängivad Meelis Rämmeld, Sten Karpov, Carmen Mikiver, Jane Napp, Ireen Kennik, Kadri Rämmeld ja Ando Loosaar.

Järgmised etendused toimuvad 12.–14. ja 16.–21. detsembril, 18. jaanuaril, 29. veebruaril ning 14. märtsil Endla Teatri Suures saalis. Väljasõiduetendused toimuvad 13. jaanuaril Ugala Teatris, 15. jaanuaril Haapsalu Kultuurikeskuses, 22. jaanuaril Rakvere Teatris ning 3. veebruaril Rahvusooperis Estonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles