Helena Keskküla avab Hobusepea galeriis näituse

Kultuuritoimetus
Copy
Helena Keskküla
Helena Keskküla Foto: Hobusepea galerii

Kolmapäeval, 18. detsembril, kell 18 avab Helena Keskküla Hobusepea galeriis näituse «Lilled ja kollid, seebikad on lollid», mis jääb avatuks kuni 13. jaanuarini 2020.

Helena Keskküla on oma varasemas loomingus korduvalt mänginud sentimentaalsusega, põiminud teksti ja muusikat ning sellele loogilise jätkuna jõudnud muusikaližanrini. Teda huvitab jätkuvalt, mis juhtub, kui rääkida hirmudest, kasutades laule, huumorit ja otsekohest teksti.

Seekordse näituse keskmes on horror-muusikaliks nimetatud film «Koorirood», mille sisu võiks kokku võtta nii: «Kui loometegelase kehas avastatakse ohutu, kuid ebatavaline füsioloogiline anomaalia, tekitab sellega silmitsiseismine psühholoogilisi pingeid, mis avalduvad nii isiklikus kui ka professionaalses sfääris.»

Helena Keskküla elab, töötab ja õpib Tallinnas ja Amsterdamis, omandades magistrikraadi Sandbergi instituudis. Ta töötab peamiselt video-, filmi- ja performanceʼi vahenditega, kehastades või portreteerides loomingus erinevaid karaktereid, keda tihti painab kaasaegsest kultuuriruumist põhjustatud ärevus.

Kunstnik tänab filmimeeskonda ja näitlejaid: Judith Boeschoten, Lidewei Egbers, Clara Langlois, Renée van Zadelhoff, Kaspar Sellin, Pascalle Olthof, Juri de Wolf, Jan Koks, Chris Houle, Lin Hou Oei, Jaap Mar Diemel, Merlijn Willemsen, Camiel Povel, Jurriaan Kruithof, Freija Hogenboom, Willem Sluyterman van Loo, Clemens Stumpf, Mayra Soares, Jesse van den Broek, Jelle Haen, Jessica Matheson, Seoyoung Lee, Henrik Rakitin, Bo Kamphues, Franka Wisselink, Kate-Lyn Kendell Meistré, Villem Rootalu, Mirthe Bron, Joost Koster, Tatyana Shpadi, Asia Skupinska, Paul Schauenburg, Beatriz Lerer Ferreira, Lucien Easton, Juni Mun, Liis Rannamäe, Ketlin Virumäe, Helle Rimm, Liis Lulla, Anne Karu, Priit Veia, David Gibbs, Johanna Földesi.

Toetajad: Eesti Kultuurkapital, Gerrit Rietveldi nimeline akadeemia, Tungsten Studio, Oud Katholieke Kerk Haarlem, Car Casting Holland, sõbrad ja perekond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles