Galerii. Põhja Konn esitles suure kontserdiga oma uut albumit (1)

Kultuuritoimetus
Copy

27. detsembril esitles rokkbänd Põhja Konn koos Estonian Cello Ensemble’i ja Vox Clamantisega Tallinnas Alexela kontserdimajas oma teist kauamängivat «Hetk. InSpereeritud Tüürist».

Lisaks liitusid bändiga uuel plaadil laulja Mikk Dede ning löökpillimängija Lauri Metsvahi. Sõnade autorina lööb kaasa Genka. Plaadile on lisaks bändi omaloomingule ka seaded Erkki-Sven Tüüri kollektiivi In Spe teostest «Uus ja vana», «Päikesevene», «Antidolorosum», «Isamaa» ning «Igavik».

 «Meie II kauamängiv sooritab ühise elutunnetuse ja hingamise kaudu samme, hüppeid ja mõttevahetusi üle žanride. See ei ole kannatamine ristil või ärevuse käes higistamine, vaid protsess, mis toob kokku ühise elutunnetuse – olgu see siis väljendatud traadi tõmbamise, tšellopoogna liikumise, kõride ning kopsude, hiphopi, trummi põristamise või vibrafoni resonaatorite kaudu. Kui oleme kütnud põnevust üksteise ellu nii jutu kui ka tegudega väljaspool ühist lavalaudade trampimist, siis ei ole ühtegi põhjust, miks peaksime jätma kinni haaramata meid kokku toonud juhustest, vestlustest ja sellest elust ning hetkest, mil pidada polüloogi meile endile kõige sobivamate instrumentide kaudu,» kommenteerib aasta lõpus ilmuvat kauamängivat Põhja Konna laulja ja klahvpillimängija Valter Soosalu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles