Neljapäeval tähistatakse Henrik Visnapuu 130. sünniaastapäeva

Kultuuritoimetus
Copy
Henrik Visnapuu ja Hilda-Elfriede Franzdorf (Ing) 1920. aastate lõpul Luunjas.
Henrik Visnapuu ja Hilda-Elfriede Franzdorf (Ing) 1920. aastate lõpul Luunjas. Foto: Eesti Kirjandusmuuseum

2. jaanuaril on Henrik Visnapuu 130. sünniaastapäev. Kell 12 on kõik oodatud Metsakalmistule, Visnapuu hauale küünlaid asetama ning ta luulet kuulama-lugema: kes tahab Visnapuud ette lugeda, pistku luuletus tasku ja tulgu kohale!

Seejärel, kell 16, koguneme Kirjanike Maja musta laega saalis (Harju tn 1), kus Visnapuu ja omaenda luulet loevad-laulavad eesti poeedid-trubaduurid: üks paremaid etlejaid Maarja-Liis Mölder, vanakooli värsiratsanikud Wimberg, Jürgen Rooste, Asko Künnap, Kaur Riismaa, noored laulikud Kalev Vapper, Karl Kuusk, Erik Juhandi, eesti kultuuri vahendaja, poeet Adam Cullen, Tallinna luulesündmuste vedaja Jaan Keskel jt.

Lisaks kutsuvad korraldajad, Luunja vald – kelle eestvedamisel toimuvad Visnapuuga seotud sündmused aataringi –, ja Eesti Kirjanike Liit 2. jaanuaril üle Eesti igal pool lugema Visnapuu värsse. Seda võib teha igaüks omaette, aga samuti võib ta luulet ette lugeda, tähistada seda sündmust kohvikus-kodus-raamatukogus, kas või liinibussis! Mida enam me leiame aega luulele ja omaenda keelele, ta ärevamale-elusamale servale, seda rohkem tegeleme teadlikult oma kultuuri ja olemasoluga.

Kes iganes sel päeval Visnapuu-teemalise sündmuse korraldab või seda muudmoodi tähistab, andke meile teada postitades Facebook'is leheküljel “Henrik Visnapuu aasta” või kirjaga armastatudpoeet@hotmail.com! Facebook'iks võib postitada ka omaenda Visnapuu-ainelisi luuletusi või laule!

Henrik Visnapuu on üks luule põnevamaid-põlevamaid tähti, kelle elu ja tekstide kaudu saame rääkida suure jupi me aja- ja kultuuriloost. Visnapuu-aasta on hea võimalus heita pilk eestlase hinge ning uurida seda, kust me tulnud oleme ja kuidas me värss üldse kulgeb, keda see üldse veel huvitab!

Sündmusest lähemalt: https://www.facebook.com/events/2195258190770999/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles