Karvane košmaar – millega kassid selle ära on teeninud!?

Andrei Liimets
, filmikriitik
Copy
Danny Collins, Naoimh Morgan ja Francesca Hayward muusikalifilmis «Cats».
Danny Collins, Naoimh Morgan ja Francesca Hayward muusikalifilmis «Cats». Foto: Filmikaader

Kuulsa poeedi T. S. Elioti tekstidel ja helilooja Andrew Lloyd Webberi fenomenaalselt edukal muusikalil põhinev mängufilm «Cats» on tagasiside põhjal mitte üksnes aasta, vaid kümnendi ja võib-olla kõigi aegade kõlavamaid kinofopaasid.

Mööda saali laiali pudenenud killud, millest mosaiiki kokku panema asuti, tõotasid kõike muud. «Catsi» lavastajatoolis istub Oscari-võitja Tom Hooper, kelle filmograafiasse jagub järjepanu sentimentaalseid ja turvaliselt klassikalisi, ent rohkelt auhindu ja kiitust pälvinud draamasid, nagu «Kuninga kõne», «Hüljatud» ja «Taani tüdruk». Kolme peale kokku 24 Oscari-nominatsiooni. Seekord on Hooperil kasutada kõigist eelnevaist tublisti suurem, ligi sajamiljoniline eelarve ning staaride plejaad eesotsas teletähe James Cordeni, muusikute Taylor Swifti ja Jason Derülo ning kogenud briti karakternäitlejate Judi Denchi ja Ian McKelleniga.

Paraku tõotasid halba juba esimesed treilerid, mis paistsid silma võõristava visuaalse lahendusega – virtuaalse karvkattega inimkassid näevad välja midagi kõhedust tekitavalt inimese, kassi, arvutianimatsiooni ja tuumasõjajärgse mutandi vahepealset, olemata päriselt ükski neist. Vahetult pärast filmi Ameerikas kinodesse jõudmist saatis stuudio muide laiali uue, tuunitud eriefektidega versiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles