Tulekul on eriline teatrimaraton

Kultuuritoimetus
Copy
Rasmus Kaljujärv Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kaasaegsete etenduskunstide magistriõppekava tudengina proovis.
Rasmus Kaljujärv Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kaasaegsete etenduskunstide magistriõppekava tudengina proovis. Foto: MA in Contemporary Physical Performance Making/CPPM

Kaksteist tundi kestev teatrimaraton «16 soolot» koosneb pooletunnistest soololavastustest, mis on inspireeritud kreeka tragöödiatest. Publiku ette astuvad Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kaasaegsete etenduskunstide magistriõppekava tudengid.

Kümnest riigist pärit tudengite esimene avalik etteaste oli 2019. aasta nääridel Sakala 3 teatrimajas etendunud identiteedikabarees «Drag show». Seekord loob iga tudeng pooletunnise soololavastuse, lähtudes enda valitud kreeka tragöödiast. Soolod on ühtlasi nende esimene katse kasutada õpingute jooksul omandatut isikliku loomingulise käekirja kujundamisel ja esitamisel.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kaasaegsete etenduskunstide magistriõppekava tudengid proovis.
Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kaasaegsete etenduskunstide magistriõppekava tudengid proovis. Foto: MA in Contemporary Physical Performance Making/ CPPM

Etendused toimuvad Von Krahli Teatris 1. ja 2. veebruaril kell 12.00–00.00 ning jaotuvad kahte ossa – publikul on võimalik teha üks pikk teatrimaratoni päev või vaadata erinevaid osi erinevatel päevadel. Mõlema osa pikkus on 4 tundi ja 30 minutit.

Laval on Eestist pärit tudengid Liisa Saaremäel, Ragnar Uustal, Rasmus Kaljujärv, Markus Truup, Joonas Tagel, Keithy Kuuspu ning rahvusvahelised tundengid Agnes Oberauer (Austria), Andreea Tudose (Rumeenia/UK), Georgina Buhagiar (Malta), Iveta Pole (Läti),  Lea Sekulic (Horvaatia),  Marshall Stay (Austraalia),  Paolo Panizza (Itaalia),  Seo Hwon Ji (Lõuna-Korea), Seren Oroszvary (Austraalia) ja Simona Medolago (Itaalia). 

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia uue rahvusvahelise kaasaegsete etenduskunstide magistriõppekava algataja ja eestvedaja on Jüri Nael. 2019. aasta sügisel alustanud õppekava on eriline, sest õppetööd viivad läbi tippvormis olevad kaasaegse teatri kompaniid ja etenduskunstnikud üle terve maailma: Jan Fabre Troublyn (Belgia), SITI Company (USA), Peeping Tom (Belgia), Tanztheater Wuppertal Pina Bausch (Saksamaa), Gecko (Inglismaa), La Pochanostra (USA/Mehhiko), Olivier de Sagazan, Tadashi Endo jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles