Eesti Rahvusballett kuulutas välja uued solistid

Kultuuritoimetus
Copy
Ketlin Oja Aurorana «Uinuvas kaunitaris», fotol koos Oliver Jahelkaga, kes tantsis prints Désiré rolli. FOTO: Rünno Lahesoo
Ketlin Oja Aurorana «Uinuvas kaunitaris», fotol koos Oliver Jahelkaga, kes tantsis prints Désiré rolli. FOTO: Rünno Lahesoo Foto: Rünno Lahesoo

Eesti Rahvusballeti kunstiline juht Linnar Looris kuulutas välja rahvusballeti uued solistid. Trupi vastsed solistid on Andrea Fabbri, Ketlin Oja, Francesco Piccinin ja Laura Maya. Uueks nooremsolistiks sai John Rhys Halliwell.  

Käesolevast hooajast Estonias tööd alustanud Eesti Rahvusballeti kunstiline juht Linnar Looris nimetas ametisse neli solisti ning ühe nooremsolisti. Uuteks solistideks said 2019. aast​a MyFitnessi tantsuauhinna laureaat Andrea Fabbri, äsja Schiavoni fantaasiaballeti «Alice Imedemaal» nimiosas debüteerinud Ketlin Oja ning endised rühmatantsijad Francesco Piccinin ja Laura Maya. Nooremsolistina alustas tööd endine rühmatantsija John Rhys Halliwell. 

«Mul on hea meel õnnitleda Eesti Rahvusballeti uusi soliste! Andrea Fabbri on publikut liigutanud suurepäraste emotsionaalsete rollidega. Samuti on Ketlin Oja astunud julgelt vastu suurtele osatäitmistele ning teinud seda kogu hingest ja täieliku pühendumusega. Francesco Piccinin on tantsija, kes on silmapaistvalt arenenud ning teinud oma esimesed edukad ülesastumised Printsi rollis. Laura Maya on sirgunud meie artistide seast lühikese aja jooksul väga mitmekülgseks solistiks, kes suudab mõjuvalt tantsida nii klassikalistes kui ka jutustavates ballettides. John Rhys Halliwelli hindan kõrgelt eeskätt puhta tantsutehnika poolest,» sõnab Looris.  

Lisaks äsja ametisse nimetatud artistidele on Eesti Rahvusballeti koosseisus esitantsijad Alena Shkatula, Anatoli Arhangelski, Kealan McLaughlin, Luana Georg ning Sergei Upkin, solistid Heidi Kopti, Jevgeni Grib, Marika Muiste, Marta Navasardyan ja Nanae Maruyama ning nooremsolistid Marita Weinrank, Oliver Jahelka ja Patrick Foster. Alates 1. augustist 2019 on Eesti Rahvusballeti kunstiline juht Linnar Looris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles